Контактна інформація:
вул. Коваля, 3, Полтава, 36014
 
Приймальня ректора:
Тел./Факс.: (0532) 50-91-70
 
Ректор:
Тел.: (0532) 56-13-48
 
Канцелярія:
Тел./Факс.: (0532) 50-02-22

Міжнародна співпраця ПУЕТ

Закордонне стажування студентів факультету ХТГРТБ Полтавського університету економіки і торгівлі.

У забезпеченні якісної освітньої діяльності у вишах усе більшого значення набуває практична підготовка студентів. Випускник університету, який має практичний досвід роботи, -  більш адаптований до майбутньої трудової діяльності, він може краще оцінити професійну ситуацію та вирішити певні професійні питання.
На факультеті харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу це добре розуміють, тому організація виробничої практики та професійного стажування для студентів – є одним з пріоритетних напрямків роботи як деканату, так і випускових кафедр факультету.
Щороку на виробничу практику направляються близько 2300—2400 студентів I—IV курсів з усіх спеціальностей Полтавського університету економіки і торгівлі. Ті з них, хто навчається за галузевими направленнями, проходять практику в кооперативних установах і на підприємствах регіону. Більшість навчаються за індивідуальними угодами, тому самі обирають бази практики з допомого працівників університету, при цьому укладаються угоди про проходження практики групою або індивідуально кожним студентом.
Повернувшись після стажування, як позитивний результат студенти одностайно відзначають:

  • закріплення теоретичних знань, здобутих в університеті;
  • досвід подолання психологічного бар'єру при входженні в трудовий колектив;
  • набуття навиків спілкування;
  • удосконалення знання іноземної мови;
  • духовне і культурне збагачення.

Університет має бази практики в Туреччині, Греції, Польщі, Німеччині, Єгипті, Хорватії, Чорногорії, Угорщині, США. Причому за кордоном практиканти отримують ще й непогані зарплати, відпочивають в курортних місцевостях, милуються їх красою. Усе це — серйозний стимул до відповідального навчання.
Для студентів факультету харчових технологій готельно - ресторанного та туристичного бізнесу створені усі необхідні умови для проходження виробничої практики та професійного стажування. З усіма партнерами укладені двосторонні угоди, що забезпечують дотримання зобов’язань. Крім цінного досвіду, нових знайомств та вражень, усі студенти по закінченню проходження виробничої практики (професійного стажування) отримують сертифікати та записи у трудових книжках.

Можливості проходження стажування студентами ПУЕТ за кордоном


 
ТУРЕЧЧИНА

(мережа готелів Papillon Hotels, Gloria Hotels&Resorts, готелі Spice Hotel&SPA, Calista Luxury Resort,  Kaya Palazzo Resort, Cornelia De Luxe Resort);

(проїзд, проживання, харчування за рахунок приймаючої сторони)

Стажування в департаментах: «Reception», «Guest Relation», «Animation», «Food and beverage», «Service».

Період стажування: квітень-жовтень


 
ГРЕЦІЯ

(готелі Kyllini Beach Resort, Porto Carras, Louis Zante Beach, Fodele Beach Hotel та Blue Marine Resort & SPA);

(проїзд за власний рахунок (але при успішному завершенні стажування компенсується роботодавцем), проживання, харчування за рахунок приймаючої сторони)

Стажування в департаментах: «Animation», «Food and beverage», «Service», «Housekeeping».

Період стажування: травень-жовтень


 
ПОЛЬЩА

(Академія готельного бізнесу та громадського харчування в Познані, готельно-ресторанні комплекси Villa Sandra та Wasowo Palace);

(проїзд за власний рахунок, проживання, харчування за рахунок приймаючої сторони)

Стажування в департаментах: «Reception», «Guest Relation», «Food and beverage», «Service», «Housekeeping».

Період стажування: січень-березень

Можливе навчання за програмою «Подвійний диплом», що дозволяє студентам одночасно отримати два дипломи: українського державного зразка Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» (ПУЕТ) та європейського зразка одного із запропонованих ВНЗ:

Спільна магістерська програма за спеціальностями «Готельно-ресторанна справа» та «Туризм» з Академією готельного бізнесу та громадського харчування у Познані (Польща).


 
НІМЕЧЧИНА

(програми ZAV, ZAV2);

(проїзд, проживання, харчування за рахунок приймаючої сторони)

Стажування в департаментах: «Food and beverage», «Service», «Housekeeping», «Seller» «Сourier».

Період стажування: травень-вересень


 
США

(літня програма стажування Work & Travel);

Стажування в департаментах:   «Food and beverage», «Service», «Housekeeping», «Seller» «Сourier».

Період стажування травень-вересень