Факультети
Головна / Факультети / Деканат факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу
Контактна інформація:
Деканат знаходиться на 2-му поверсі навчального корпусу університету в ауд. № 237
Тел. (05322) 2-07-40
Електронна пошта
thdec@ukr.net
Випускники факультету: Земєлєв Сергій Анатолійович Пономаренко Наталія Анатоліївна Сирота (Пузаненко) Олена Іванівна Півторак Ірина Наконечна Юлія Григорівна Горбань Вікторія Олексіївна Пономаренко Наталія Анатоліївна Тюрікова Інна Станіславівна Життя факультету Харчових технологій, готельно-ресторанного і туристичного бізнесу

Деканат факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу


Скрипник Вячеслав Олександрович
декан факультету ХТГРТБ
Доктор технічних наук, професор кафедри технологічного обладнання харчових виробництв і торгівлі

E-mail:  skrypnyk_v_a@ukr.net

Тел. +380679109404


Карпенко Віктор Дмитрович
заступник декана з навчально-методичної роботи
к.е.н., доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи

E-mail:  thdec@ukr.net


Миронов Денис Анатолїйович
заступник декана з виховної роботи і соціального розвитку
кандидат технічних наук, доцент кафедри загальноінженерних дисциплін

Адаменко Ніна Іванівна
інспектор деканату

Технологічний факультет Полтавського університету економіки і торгівлі створений в 1974 році. На кафедрах факультету працює близько 80 викладачів, з них 7 докторів наук, професорів; 37 кандидатів наук, доцентів. 

 

 

 

Новини факультету
Новини факультету

За освітньо-кваліфікаційним рівнями "спеціаліста" і "магістра" підготовка здійснюється за такими спеціальностями:

  • Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів
  • Технологія зберігання, консервування та переробки м'яса
  • Технології в ресторанному господарстві
  • Готельна і ресторанна справа
  • Курортна справа
  • Педагогіка вищої школи

 

Висококваліфіковані викладачі відкриють студентам таємниці:

  • кулінарної майстерності;
  • організації готельного бізнесу;
  • PR- технології у готельно-ресторанному бізнесі;
  • планування та прогнозування готельно-ресторанного бізнесу;
  • барної справи.

 

Випускники факультету на ринку праці

Випускники обіймають посади: директора, головного технолога, інженера-технолога підприємств ресторанного господарства та консервного виробництва, начальника харчової лабораторії, керівника та фахівця центру стандартизації і сертифікації харчових продуктів, фахівців служб захисту прав споживачів, митного контролю; працюють в структурних підрозділах готельно-ресторанних і туристичних комплексів. Фахівці здійснюють управлінську, економічну, маркетингову діяльність.

Про виробничу практику та професійне стажування

Важливу роль у підготовці конкурентоспроможних випускників відіграє виробнича практика, якість якої сприяє забезпеченню конкурентоздатності випускників, допомагає підготуватися майбутнім фахівцям до самостійного виконання обов’язків на першому робочому місці.
Практичне навчання студентів в університеті за наскрізною формою дозволяє опанувати сучасні методи та форми організації виробництва та знаряддя праці у галузях їх майбутніх професій, виховувати у них потребу систематично поновлювати свої знання для творчого використання в подальшій професійній діяльності в сучасних економічних умовах.
Для кращої адаптації на виробництві майбутніх фахівців студентам Полтавського університету економіки і торгівлі  поряд з виробничою практикою надана можливість проходження ще й професійного накопичувального стажування, як за літній період, так і за індивідуальним графіком у поєднанні з навчанням за спеціальностями «Технологія харчування», «Організація ресторанного бізнесу», «Ресторанна справа і сервіс», «Готельно-ресторанна справа».
Для студентів факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу створені усі необхідні умови для проходження виробничої практики та професійного стажування, що є одним з пріоритетних напрямків роботи як деканату, так і кафедри технології і організації ресторанного господарства. З усіма партнерами укладається двостороння угода, що забезпечує дотримання зобов’язань як із боку університету, так  і з боку бази практики чи стажування. Крім цінного досвіду, нових знайомств та вражень, усі студенти по закінченню проходження виробничої практики/професійного стажування отримують відповідні сертифікати про набуття практичних навичок на робочих місцях за обраною програмою професійної підготовки  та записи до трудової книжки.

склад факультету