Перший в Полтавській області ліцензований тренінг-центр барменів «EUPHORIA» відкрився в ПУЕТ

У Полтавському університеті економіки і торгівлі за підтримки ректора Нестулі О. О. відкрився ліцензований тренінг-центр барменів «EUPHORIA». Відкриття треніг-центру відбулося напередодні міжнародного дня бармена, який світ відзначає 6 лютого.  

Ініціював відкриття тренінг центру випускник факультету харчових технологій готельно-ресторанного та туристичного бізнесу ПУЕТ, а нині регіональний представник Асоціації барменів України ­- Олександр Єжов.

Він та його колеги, які уже мають значні професійні досягнення, проявили готовність розкрити студентам ПУЕТ та всім бажаючим таємниці майстерності барної справи, тонкощі міксології та створення феєричних шоу з флейрінгу (артистичного приготування змішаних напоїв, під час якого бармен перевертає, обертає, підкидає і ловить пляшки, шейкер, лід та інші барні приналежності, з використанням елементів фаєршоу, жонглювання, хореографії).

Стрічку перерізано - тренінг-центр «EUPHORIA» відкрито

На відкритті були присутні: перший проректор університету Рогоза М. Є., проректор з наукової роботи та міжнародних зв’язків Карпенко О. В., проректор з науково-педагогічної роботи Марченко О. Ю., декан факультету ХТГРТБ Страшко Л. М.,  заступники декана  факультету Карпенко В. Д. та Ястреба Ю.А., завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Капліна Т. В. та багато зацікавлених осіб.

Проректор з науково-педагогічної роботи  Марченко О. Ю., декан факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу  Страшко Л. М., заступник декана  факультету ХТГРТБ з навчально-методичної роботи Карпенко В. Д., завідувач кафедри ЗІД Гайворонська З. М., завідувач кафедри ГРКС Капліна Т. В.

З вітальним словом до присутніх звернулися  перший проректор університету Рогоза М. Є., декан факультету ХТГРТБ Страшко Л. М. та завідувач кафедри ГРКС
Капліна Т. В.

Виступ першого проректора університету Рогози М. Є.

                                      

Напутнє слово від декана факультету ХТГРТБ  Страшко Л. М.

Привітання від завідувача кафедри ГРКС Капліної Т. В.

 

Спонсорами  відкриття стали потужні  вітчизняні виробники напоїв: компанія «Перно Рікар Україна» і «Брендбар».

Тренінги будуть проводитись за програмою Інтернаціональної Асоціації Барменів (IBA) за напрямами: міксологія та флейрінг.

Майстер-класи з міксології разом з Андрієм Деменко – представником ресторану «Абажур» м. Харків (срібним призером конкурсу «Riga Black Balsam challenge») будуть проводити багато відомих барменів України.

Майстер-класи з флейрінгу буде проводити флейр-бармен Павло Василенко.

Організацію роботи бару буде викладати Сергій Самотько – практикуючий бармен РЦ « Турбіна», засновник кременчуцької школи барменів.

Викладачі тренінг-центру барменів Деменко Андрій та Єжов Олександр

Андрій Деменко приготував свій конкурсний коктейль

Бармен-шоу у виконанні флейр-бармену Павла Василенка

Розповідь Сергія Самотька та Олександра Єжова про специфіку навчання барменів

 

Також до курсу барменів включені:

  • практичні семінари з Амбассадор відомих виробників алкогольної продукції;
  • тренінги з флейрінгу від чемпіонів України, Європи та світу;
  • культура споживання напоїв кращих світових і вітчизняних брендів.

Для  проведення занять створені дві спеціалізовані аудиторії: спеціально обладнане приміщення для флейрінгу з гумовим покриттям і тренувальним інвентарем та лабораторія з професійною барною стійкою.

Майстер-клас від П. Василенко в  приміщенні для флейрінгу

Презентація піраміди з бокалів Олександром Єжовим

Випускники тренінг-курсів після складання іспиту отримають сертифікат міжнародного зразка. Крім того, їм буде надана можливість  пройти стажування в кращих закладах ресторанного бізнесу м. Полтави.

Святкова подія, що відбулася в ПУЕТ започаткувала важливий момент переходу до моделі нової організації освітнього процесу – практико-орієнтованого навчання.

Запрошуємо всіх бажаючих на заняття у школу барменів!

За інформацією звертайтесь за телефоном (099) 79 46 460