Круглий стіл «Здорове харчування: національні традиції та сучасність»

23 лютого 2017 року кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства в Полтавському університеті економіки і торгівлі було проведено круглий стіл «Здорове харчування: національні традиції та сучасність».

Учасниками круглого столу були фахівці ресторанного господарства Полтавської й Житомирської областей, ДП «Полтавастандартметрологія», викладачі та студенти ПТНЗ «Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги» Полтавського професійного ліцею, а також Одеської національної академії харчових технологій і Полтавського університету економіки і торгівлі.

На засіданні круглого столу були обговорені актуальні питання здорового харчування у традиціях української культури мешканців Наддніпрянщини: режим харчування різних верств населення кінця XIX початку XX століття, принципи формування меню, технологія приготування страв і кулінарних виробів того часу й посуд, в якому готували їжу – глиняні девайси. Обмінялися думками щодо культури харчування сьогодення – сучасних тенденцій розвитку української кухні на прикладі Житомирщини, інноваційних ресторанних технологій, використання елементів української кухні в італійському ресторані. Розглянули питання виробництва, маркування та споживання органічної продукції та відповідну нормативну базу, визначення токсичності продуктів методом біотестування.