Онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»

20 жовтня 2020 року відбудеться онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»

У рамках програми, ініційованої Департаментом економіки і інвестицій Виконавчого комітету Полтавської міської ради «Бізнес-Влада-Наука як взаємодія для результату» спільно з Полтавським університетом економіки і торгівлі організовано  Марафон підтримки підприємництва. Головною метою Програми є консолідація співпраці між бізнесом, владою та наукою шляхом проведення освітніх заходів. 

Так, одним із заходів у рамках Марафону стане проведення онлайн-форуму «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів». Захід буде модеруватися представниками науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Полтавського університету економіки і торгівлі. До слова, «Школа НАССР» працює в ПУЕТ з 2018 року. За цей період фахівцями Полтавського університету економіки і торгівлі розроблені методичні настанови з впровадження системи НАССР на виробничих підприємствах системи споживчої кооперації, проведені тренінги для Чернігівської, Черкаської, Запорізької, Хмельницької, Сумської та Дніпропетровської облспоживспілок. Також проведені тренінги для працівників харчоблоків закладів освіти Полтавської області. У рамках обласної комплексної програми підтримки підприємництва організовані тренінги для підприємців Полтавської області. У рамках співпраці з  Центром Інформаційної Підтримки Бізнесу м. Суми  за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи ЄС #EU4Business проведене навчання для підприємців Полтавської та Сумської областей.  Фахівці «Школи НАССР» надають постійні консультації підприємствам щодо впровадження системи НАССР.

Цьогоріч команда «Школи НАССР» отримала грант Erasmus+ за напрямом Жан Моне «European Experience of Implementation of the food safety management system HACCP (Hazard analysis and critical control points)»  та буде реалізовувати освітні заходи протягом 3 років для студентів та бажаючих отримати більш глибокі знання по системі НАССР.

Онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів», який відбудеться 20 жовтня 2020 року буде організовано з використанням платформи Zoom. Захід проводиться для представників малого та середнього бізнесу м. Полтави.

Окрім консультантів «Школи НАССР» до участі у форумі запрошені спікери:

  • Голова Асоціації з інтеграції НАССР в Україні Владислав Веремеєнко;
  •  Головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Катеренчук.

 Участь у форумі безкоштовна за умови реєстрації - https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWOMMzuogBx3kTFLxzbqirJ8gnZvkdGQoilLN8BrKZt2rHXg/viewform

Для зареєстрованих учасників передбачені інформаційні матеріали  та електронний робочий зошит з розробки документації для впровадження системи НАССР. Учасники повинні бути забезпечені ноутбуком для виконання практичної роботи. По закінченню форуму усі учасники отримають електронні сертифікати.

Окрім того, у рамках програми планується видання практичного посібника, який містить покрокові інструкції щодо впровадження системи НАССР. Програма заходу наведена нижче:

Таймінг

Спікери та теми виступів

10.00-10.10

Відкриття заходу

Модератори – директор інституту бізнесу і сучасних технологій ПУЕТ, керівник науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Аліна Ткаченко, директор Інституту проєктів та інновацій Інна Пахомова

10.10-10.15

Вітальне слово, директор Департаменту економіки і інвестицій, Віта Клименко

10.15.-11.00

 

11.00-11.15

Презентація «Нове харчове законодавство. Що важливо знати виробнику», засновниця власного бренду «ФАБРИКА РЕШЕНИЙ», консультант впровадженню системи НАССР та систем ISO 22000, ISO 9001, Вікторія Облак

Q&A сесія, відповіді експерта на питання

11.15-11.55

 

11.55-12.10

Презентація «Важливість дотримання санітарних та гігієнічних норм операторам ринку харчових продуктів з урахуванням епідеміологічної ситуації», головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Наталія Катеренчук

Q&A сесія, відповіді експерта на питання

12.10- 13.10

 

13.10-13.30

Презентація «НАССР і малі виробники. Як малому бізнесу впровадити НАССР?», голова Асоціації з інтеграції НАССР в Україні, Владислав Веремеєнко

Q&A сесія, відповіді експерта на питання

13.30-14.00

Перерва на обід

14.00-16.30

Воркшоп «Розроблення документації по системі НАССР», консультанти науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Аліна Ткаченко, Інна Пахомова, Олена Горячова, Наталія Рогова.

Учасники заходу рандомно розподіляються на чотири Zoom-кабінети та під керівництвом модераторів пропрацьовають документи у електронних зошитах, які містять відповідні шаблони необхідні для впровадження системи НАССР.

16.30-17.00

Підведення підсумків, зворотній зв'язок від учасників.