Eng
TOP NEWS

Оновлено алгоритм отримання державних грантів на навчання

Шановні вступники 2024 року на освітній ступінь бакалавр, які вступили на денну форму навчання та мають право на отримання державного гранту на навчання! 13 вересня уряд ухвалив зміни до Постанови про реалізацію пілотного проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти. Важливо: критерії для надання державних грантів та їхні суми не змінюються. Відтепер оновлений […]

118
ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ
TOP NEWS

Отримайте кваліфіковану допомогу з отримання дублікатів документів про освіту: важлива інформація та контакти для звернень

З питань щодо замовлення дублікатів документів про вищу освіту (диплома або додатка до диплома). З питань щодо не відображення  документів про вищу освіту в застосунку Дія  звертатися

2264
ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ
TOP NEWS

У ПУЕТ презентували основні трансформаційні зміни системи вищої освіти в Україні

Система вищої освіти в України нині перебуває в стані постійної трансформації. Йдеться насамперед про цифровізацію, запровадження міждисциплінарних освітніх програм та інтернаціоналізацію. Ці нововведення мають зробити освітній процес доступнішим, гнучкішим до вимог ринку праці та інтегрувати в наші заклади вищої освіти кращі світові практики. Яку модель розвитку обрати, які аспекти інституційної акредитації найактуальніші, новації у системі […]

1300
ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ

Ви переглядаете тег: Кафедра Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт студентів спеціальності Харчові технології

Протягом тижня, згідно графіків консультацій викладачів кафедри ТХВРГ, відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт з навчальних дисциплін поточного семестру студентами 1- 3 курсів спеціальності Харчові технології, які навчаються за індивідуальними графіками. Разом з доцентами кафедри Горобець О.М, Гередчук А.М, Бородай А.Б., Молчановою Н.Ю., Наконечною Ю.Г, Чоні І.В., Гайворонською З.М. студенти опановували методики дослідження якості сировини […]

20

Майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця

13 листопада 2024 р. відбувся майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця, який до того ж навчається на третьому у курсі спеціальності 181 “Харчові технології”. Євген розповів слухачам чим відрізняються суші та роли, про особливості роботи сушиста, про тренди японської кухні в Україні. І, звичайно ж, поділився секретами приготування суші та ролів “Філадельфія сезам”, […]

26

Візит до Кулінарного центру компанії МХП

28 жовтня 2024 р. студенти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри #ТХВРГ #ПУЕТ відвідали Кулінарний центр компанії МХП – унікальний інноваційний простір, який функціонує з 2021 року та має понад 3000 м2 виробничих потужностей. Технології та обладнання Кулінарного центру дозволяють випускати продукти у форматах ready-to-cook і ready-to-eat, які спрощують роботу закладів ресторанного господарства і […]

46

Лекція для керівників закладів освіти Полтавської області

В період з 1.10.2024 по 24.10.2024 завідувач кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ Олександра Михайлівна Горобець прочитала лекцію на тему «Норми харчування в закладах освiти. Загальнi правила проведення бракеражу готових страв та виробiв» для керівників закладів освіти Полтавської області. Дана активність була організована з метою  виконання наказу Міністерства освіти і науки України від […]

58

Продовжуємо співпрацю зі стейкхолдерами

3.10.2024 р. відбувся майстер-клас від шеф-кухаря ресторану “Хмільний” Юрія Сточного, який продемонстрував технологію популярних та вишуканих страв – стейк “Рібай” (з перцевим соусом, цибулевим конфітюром та карамелізованими томатами) і салат з креветками, йогуртово-лаймовим соусом та арахісовим праліне. Під час майстер-класу шеф розповів студентам про особливості і показники якості м’яса для стейків, показав декілька способів приготування […]

48

ПУЕТ – це КРУТО!!!

А знаєш чому ПУЕТ – це КРУТО!? Тому що ВИПУСКНИКИ ПУЕТ – це КРУТО!!! ПИШАЄМОСЯ!!! Юрій Діденко – випускник спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів (2007 р.) – це КРУТО!!! Best Chefs of Ukraine (сторінка у Фейсбук): «На фото талановиті шеф-кухарі, які брали участь у створенні книжки «Смаки України». Ця книжка – […]

161

Майстер-клас з приготування коктейлів

30.06.2024 р. на кафедрі ТХВРГ відбувся майстер-клас з приготування коктейлів, який провів студент 1 курсу освітньої програми “Ресторанні технології” Андрій Іладій. На даний час Андрій працює старшим барменом ресторану “Forest” готельно-ресторанного комплексу “Verholy Relax Park”. Під час майстер-класу він розповів про свій досвід з розробки нових рецептур коктейлів, особливості технології безалкогольних і алкогольних коктейлів, необхідні […]

113

Участь у першому Фестивалі інноваторів «POLTAVA Innovation Day»

Полтавський університет економіки і торгівлі узяв участь у першому Фестивалі інноваторів «POLTAVA Innovation Day», який проходив 26 травня за підтримки Української мережі бізнес-янголів та інвесторів, Полтавського інвестиційного клубу, Полтавської ОВА, Полтавської міської ради та Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції». Організаторами заходу виступили Науковий кластер «Наукові Парки України», Міжнародний візійний інститут стратегічного партнерства та […]

205

Академічна мобільність Erasmus+ викладачів кафедри ТХВРГ

У період 6-10 травня 2024 року доцентки кафедри ТХВРГ ПУЕТ Аліна Гередчук та Юлія Наконечна в рамках програми академічної мобільності Erasmus+ staff mobility for training  відвідали провідний вищий навчальний заклад Литви Vilniaus kolegija (VIKO) (м. Вільнюс). До Міжнародного тижня навчання персоналу «Applied RDI: Connect, Create, Change» долучилося 40 учасників з країн Європи, Азії, Африки та […]

183

Виїзні заняття на виробництві

Виїзні заняття на виробництві є постійною практикою кафедри ТХВРГ #ПУЕТ , адже вони допомагають закріпити теоретичні знання, відпрацювати технологію в виробничих умовах, здобути практичні навички та підвищити якість підготовки інженерів-технологів. Тож 22.05.2024 р. в рамках теми “Технологія шоколаду та цукерок” навчальної дисципліни Харчові технології, студенти другого курсу та викладачі кафедри відвідали крафтову майстерню шоколаду “Afrodiziak”, […]

98