Eng

Готельно-ресторанної та курортної справи

Рогова Наталія Володимирівна
Завідувачка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи
Рогова Наталія Володимирівна
Дізнатись більше
доктор технічних наук, професор
Капліна Тетяна Вікторівна
Дізнатись більше
Столярчук Валентина Миколаївна
Кандидат технічних наук, доцент
Столярчук Валентина Миколаївна
Дізнатись більше
Володько Ольга Василівна
Доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к. т. н.
Володько Ольга Василівна
Дізнатись більше
Положишникова Людмила Олександрівна
Кандидат технічних наук, доцент
Положишникова Людмила Олександрівна
Дізнатись більше
Капліна Анна Сергіївна
Кандидат економічних наук, доцент
Капліна Анна Сергіївна
Дізнатись більше
Миронов Денис Анатолійович
Кандидат технічних наук, доцент
Миронов Денис Анатолійович
Дізнатись більше
Кирніс Наталія Іванівна
Кандидат економічних наук, старший викладач
Кирніс Наталія Іванівна
Дізнатись більше
Кущ Лариса Іванівна
Старший викладач
Кущ Лариса Іванівна
Дізнатись більше
Рибакова Світлана Сергіївна
Старший викладач
Рибакова Світлана Сергіївна
Дізнатись більше
Дудник Світлана Олексіївна
Старший викладач
Дудник Світлана Олексіївна
Дізнатись більше
Слимак Ніна Вікторівна
Старший лаборант
Слимак Ніна Вікторівна
Дізнатись більше
Ходос Ольга Іванівна
Старший лаборант
Ходос Ольга Іванівна
Дізнатись більше

Контакти

Посилання http://www.grks.puet.edu.ua
Кабінет 229, 231

«Гостинність – якість, яка складається з первісної простоти і античної величі» (Сара Бернар, фр. Sarah Bernhardt – видатна французька театральна акторка, автор п’єс і мемуарів).

Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи створена  1 вересня  2013 року та здійснює професійну підготовку висококваліфікованих фахівців:

  • здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
  • здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
  • здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа», «Курортна справа».

Навчальні дисципліни для здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр»

  • Основи барної справи
  • Основи готельної індустрії
  • Основи культури гостинності і споживання їжі
  • Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
  • Університетська освіта
  • Ресторани в готельній індустрії
  • Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
  • Основи ресторанного обслуговування
  • Практикум з комп‘ютерних технологій в готельному бізнесі
  • Технологія клінінгового обслуговування
  • Виробнича практика
  • Навчальна практика

Навчальні дисципліни для здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр»

  • Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
  • Основи барної справи
  • Основи готельної індустрії
  • Основи культури гостинності і споживання їжі
  • Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
  • Ресторани в готельній індустрії
  • Університетська освіта
  • Організація роботи номерного фонду готелю
  • Фронт-офіс
  • Ресторанний кейтеринг
  • Обладнання в готелях та ресторанах
  • Барна справа і організація роботи сомельє
  • Основи наукових досліджень
  • Організація роботи готелів
  • Організація роботи ресторанів
  • Проектування готельного підприємства
  • Якість обслуговування в готелях і ресторанах
  • Проектне навчання
  • Експертиза якості надання послуг в готельно-ресторанній індустрії
  • Внутрішній аудит та контроль в готелі
  • Проектування готелів та ресторанів з використанням графічних редакторів
  • Професійна етика та етикет в готельно-ресторанній індустрії
  • Інновації в готелях і ресторанах
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Організаційна (міжнародна) практика
  • Комплексна бакалаврська практика

Навчальні дисципліни для здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр»

  • Методологія і організація наукових досліджень
  • Безпека: Охорона праці в галузі. Цивільний захист
  • Світове готельне господарство (англійська мова викладання)
  • Сервісологія
  • Інноваційні технології у готельному господарстві
  • Інноваційні ресторанні технології
  • Курсова робота зі спеціальності
  • Виробнича практика
  • Науково-педагогічна практика

Тематичні новини

День відкритих дверей з ПУЕТ

Цього тижня у Полтавському університеті економіки і торгівлі  розпочалися профорієнтаційні онлайн зустрічі зі здобувачами закладів фахової передвищої освіти «День відкритих дверей з ПУЕТ». До заходу долучались студенти з різних регіонів України: Полтавської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей та інші. 11 березня 2025 року першою розпочала онлайн зустріч доцентка кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи […]

74

День відкритих дверей online з кафедрою готельно-ресторанної та курортної справи

До уваги студентів закладів фахової передвищої освіти! ПУЕТ запрошує на  День відкритих дверей online з кафедрою готельно-ресторанної та курортної справи 13.03.2025 на 12.00. Навчально-науковий інститут заочно- дистанційного навчання https://surl.li/udjzlc Тема: «Індустрія гостинності: виклики сьогодення і тренди майбутнього» Долучайся за покликанням: Подключиться к конференции Zoom https://us02web.zoom.us/j/86741549939?pwd=K8Fv15HEn9ayyT3b8qc1AGkuE6EXux.1 Ідентифікатор конференції: 867 4154 9939 Код доступа: 348305 ⠀ Навчайся […]

77

Обираємо майбутнє: можливості, освіта, кар’єра

Сучасний світ змінюється стрімко, а разом із ним – і вимоги до фахівців. Тому важливо обирати професію, яка відкриває широкі перспективи для самореалізації. 6 лютого 2025 року відповідальний секретар Приймальної комісії Полтавського університету економіки і торгівлі (ПУЕТ), доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. Миронов Д. А., та доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. […]

80

Вибір професії: крок до успішного майбутнього

Профорієнтаційна робота – це важливий етап у підготовці школярів до свідомого вибору майбутньої професії. 28 січня 2025 року відбулася зустріч викладачів кафедри готельно-ресторанної та курортної справи (доц. Миронов Д.А., ст. викл. Рибакова С.С.,) та завідувача відділу профорієнтаційної роботи ПУЕТ Шари С.О. з учнями старших класів Малокобелячківського ліцею Новосанжарської селищної ради Полтавської області, Новосанжарського ліцею Новосанжарської […]

119

Профорієнтаційна зустріч зі студентами Полтавського фахового кооперативного коледжу

27 січня 2025 року відповідальний секретар Приймальної комісії універистету, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. Миронов Д. А. та доцентка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к.т.н. Гередчук А.М. зустрілися зі студентами-випускниками Полтавського фахового кооперативного коледжу. Під час зустрічі ознайомили майбутніх випускників з особливостями навчання у ПУЕТ, детально розповіли про сучасні освітні програми. […]

82

Захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»

22 та 23 січня 2025 року: захист магістерських кваліфікаційних робіт здобувачів спеціальності «Готельно-ресторанна справа»! На кафедрі готельно-ресторанної та курортної справи успішно завершено захист кваліфікаційних робіт здобувачами другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності 241 Готельно-ресторанна справа, освітня програма «Готельно-ресторанна справа» денної та заочної форми навчання. Екзаменаційна комісія працювала у наступному складі: Голова комісії: Лозицький Богдан Васильович, […]

85

Майстер-клас із приготування коктейлів для школярів Полтавської загальноосвітньої школи #4

10 січня 2024 року завідувач кафедри готельно-ресторанної та курортної справи к.т.н., доцент Рогова Н.В. запросила школярів Полтавської загальноосвітньої школи #4 м. Полтава ознайомитися зі спеціальністю «Готельно-ресторанна справа», дізнатися більше про навчальний процес та перспективи цієї цікавої професії. Родзинкою заходу став майстер-клас із приготування коктейлів, який провела старший викладач кафедри — Рибакова С.С. Учні отримали безцінний […]

48

Домовленість про співпрацю з Faculty of Tourism and Hospitality Management, University of Rijeka

Науково-педагогічні працівники кафедри готельно-ресторанної та курортної справи максимально прикладають зусилля для розвитку та забезпечення освітніх умов, які, без перебільшення, витримують світові стандарти. Одним із прикладів таких досягнень є результати роботи протягом минулого року доцента кафедри ГРКС Валентини Миколаївни Столярчук. Кілька місяців вона проходила підвищення кваліфікації за програмою “Open a New Leader in Yourself (ONLY)” за […]

52
БІЛЬШЕ НОВИН