«Гостинність – якість, яка складається з первісної простоти і античної величі» (Сара Бернар, фр. Sarah Bernhardt – видатна французька театральна акторка, автор п’єс і мемуарів).
Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи створена 1 вересня 2013 року та здійснює професійну підготовку висококваліфікованих фахівців:
- здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
- здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
- здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа», «Курортна справа».
Навчальні дисципліни для здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр»
- Основи барної справи
- Основи готельної індустрії
- Основи культури гостинності і споживання їжі
- Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
- Університетська освіта
- Ресторани в готельній індустрії
- Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
- Основи ресторанного обслуговування
- Практикум з комп‘ютерних технологій в готельному бізнесі
- Технологія клінінгового обслуговування
- Виробнича практика
- Навчальна практика
Навчальні дисципліни для здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр»
- Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
- Основи барної справи
- Основи готельної індустрії
- Основи культури гостинності і споживання їжі
- Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
- Ресторани в готельній індустрії
- Університетська освіта
- Організація роботи номерного фонду готелю
- Фронт-офіс
- Ресторанний кейтеринг
- Обладнання в готелях та ресторанах
- Барна справа і організація роботи сомельє
- Основи наукових досліджень
- Організація роботи готелів
- Організація роботи ресторанів
- Проектування готельного підприємства
- Якість обслуговування в готелях і ресторанах
- Проектне навчання
- Експертиза якості надання послуг в готельно-ресторанній індустрії
- Внутрішній аудит та контроль в готелі
- Проектування готелів та ресторанів з використанням графічних редакторів
- Професійна етика та етикет в готельно-ресторанній індустрії
- Інновації в готелях і ресторанах
- Навчальна практика
- Виробнича практика
- Організаційна (міжнародна) практика
- Комплексна бакалаврська практика
Навчальні дисципліни для здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр»
- Методологія і організація наукових досліджень
- Безпека: Охорона праці в галузі. Цивільний захист
- Світове готельне господарство (англійська мова викладання)
- Сервісологія
- Інноваційні технології у готельному господарстві
- Інноваційні ресторанні технології
- Курсова робота зі спеціальності
- Виробнича практика
- Науково-педагогічна практика