Eng

Готельно-ресторанної та курортної справи

Рогова Наталія Володимирівна
Завідувачка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи
Рогова Наталія Володимирівна
Дізнатись більше
доктор технічних наук, професор
Капліна Тетяна Вікторівна
Дізнатись більше
Столярчук Валентина Миколаївна
Кандидат технічних наук, доцент
Столярчук Валентина Миколаївна
Дізнатись більше
Володько Ольга Василівна
Доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к. т. н.
Володько Ольга Василівна
Дізнатись більше
Положишникова Людмила Олександрівна
Кандидат технічних наук, доцент
Положишникова Людмила Олександрівна
Дізнатись більше
Капліна Анна Сергіївна
Кандидат економічних наук, доцент
Капліна Анна Сергіївна
Дізнатись більше
Миронов Денис Анатолійович
Кандидат технічних наук, доцент
Миронов Денис Анатолійович
Дізнатись більше
Кирніс Наталія Іванівна
Кандидат економічних наук, старший викладач
Кирніс Наталія Іванівна
Дізнатись більше
Кущ Лариса Іванівна
Старший викладач
Кущ Лариса Іванівна
Дізнатись більше
Рибакова Світлана Сергіївна
Старший викладач
Рибакова Світлана Сергіївна
Дізнатись більше
Дудник Світлана Олексіївна
Старший викладач
Дудник Світлана Олексіївна
Дізнатись більше
Слимак Ніна Вікторівна
Старший лаборант
Слимак Ніна Вікторівна
Дізнатись більше
Ходос Ольга Іванівна
Старший лаборант
Ходос Ольга Іванівна
Дізнатись більше

Контакти

Посилання http://www.grks.puet.edu.ua
Кабінет 229, 231

«Гостинність – якість, яка складається з первісної простоти і античної величі» (Сара Бернар, фр. Sarah Bernhardt – видатна французька театральна акторка, автор п’єс і мемуарів).

Кафедра готельно-ресторанної та курортної справи створена  1 вересня  2013 року та здійснює професійну підготовку висококваліфікованих фахівців:

  • здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
  • здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа»;
  • здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр» спеціальність 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа», «Курортна справа».

Навчальні дисципліни для здобувачів початкового рівня (короткого циклу) вищої освіти освітнього ступеню «молодший бакалавр»

  • Основи барної справи
  • Основи готельної індустрії
  • Основи культури гостинності і споживання їжі
  • Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
  • Університетська освіта
  • Ресторани в готельній індустрії
  • Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
  • Основи ресторанного обслуговування
  • Практикум з комп‘ютерних технологій в готельному бізнесі
  • Технологія клінінгового обслуговування
  • Виробнича практика
  • Навчальна практика

Навчальні дисципліни для здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр»

  • Безпека життєдіяльності та охорона праці в готельній та ресторанній індустрії
  • Основи барної справи
  • Основи готельної індустрії
  • Основи культури гостинності і споживання їжі
  • Служба матеріально-технічного забезпечення готелю
  • Ресторани в готельній індустрії
  • Університетська освіта
  • Організація роботи номерного фонду готелю
  • Фронт-офіс
  • Ресторанний кейтеринг
  • Обладнання в готелях та ресторанах
  • Барна справа і організація роботи сомельє
  • Основи наукових досліджень
  • Організація роботи готелів
  • Організація роботи ресторанів
  • Проектування готельного підприємства
  • Якість обслуговування в готелях і ресторанах
  • Проектне навчання
  • Експертиза якості надання послуг в готельно-ресторанній індустрії
  • Внутрішній аудит та контроль в готелі
  • Проектування готелів та ресторанів з використанням графічних редакторів
  • Професійна етика та етикет в готельно-ресторанній індустрії
  • Інновації в готелях і ресторанах
  • Навчальна практика
  • Виробнича практика
  • Організаційна (міжнародна) практика
  • Комплексна бакалаврська практика

Навчальні дисципліни для здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр»

  • Методологія і організація наукових досліджень
  • Безпека: Охорона праці в галузі. Цивільний захист
  • Світове готельне господарство (англійська мова викладання)
  • Сервісологія
  • Інноваційні технології у готельному господарстві
  • Інноваційні ресторанні технології
  • Курсова робота зі спеціальності
  • Виробнича практика
  • Науково-педагогічна практика

Тематичні новини

Вітаємо з завершенням модулю “Housekeeping”!

11 грудня 2024 року студенти спеціальності 241 “Готельно-ресторанна справа” успішно завершили навчання з модуля “Housekeeping”. Ми щиро дякуємо керівництву готелю Helios by Ribas за теплий прийом, сприятливу навчальну атмосферу та можливість здобути цінний практичний досвід. Окремі слова вдячності висловлюємо старшому тренеру Станіславі Подик за професійний підхід, терпіння та неймовірно цікаві заняття, які стали джерелом нових […]

4

Студенти спеціальності Готельно-ресторанна справа розпочали навчання з модуля “Housekeeping” в готелі Helios by Ribas

9 грудня 2024 року здобувачі першого (бакалаврського) та другого ( магістерського) рівнів вищої освіти під керівництвом завідувача кафедри, к.т.н., доцента Наталії Володимирівни Рогової, старших викладачів Світлани Сергіївни Рибакової та Світлани Олексіївни Дудник в готелі Helios by Ribas, ГК Буковель, Івано-Франківської області розпочали навчання з модуля “Housekeeping”. Навчання має на меті вдосконалення професійних навичок у сфері […]

16

Продовжуємо онлайн марафон  «Про вищу освіту» презентаціями Топ-спеціальностей для студентів закладів фахової передвищої освіти

Минулого тижня Полтавський університет економіки і торгівлі продовжив продовжив онлайн марафон  «Про вищу освіту» презентаціями Топ-спеціальностей для студентів закладів фахової передвищої освіти. До заходу активно долучаються студенти Полтавської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей та інші. 3 грудня  пройшла зустріч завідувачки кафедри готельно-ресторанної та курортної справи Наталії Рогової, гаранта бакалавського рівня вищої освіти ОП […]

22

Зустріч зі студентами фахових коледжів

3.12. 2024 р. пройшла зустріч директора ННІ заочно-дистанційної форми навчання ПУЕТ Шимановської В.Л., завідувача кафедри готельно-ресторанної та курортної справи доц. Рогової Н.В., гаранта бакалавського рівня вищої освіти ОП «Готельно-ресторанна справа» доц. Володько О.В. та голови студенської ради ПУЕТ, студента групи ГРС-32 Філіповського А.В. зі студентами фахових коледжів Херсонського, Харківського, Сумського та інших регіонів України. Зустріч […]

25

Проведено консультацію з навчальної дисципліни “Обладнання в готелях та ресторанах”

2 грудня 2024 року проведено консультацію для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти з навчальної дисципліни “Обладнання в готелях та ресторанах” (викладач к.т.н., доцент Миронов Д.А.). Під час заходу були розглянуті ключові питання щодо роботи обладнання, технічного обслуговування, інноваційних рішень у сфері готельно-ресторанного бізнесу, а також особливості експлуатації техніки в умовах сучасних стандартів. Здобувачі мали […]

23

День професійної майстерності в ПУЕТ!

28 листопада 2024 року в Полтавському університеті економіки і торгівлі відбувся День професійної майстерності спеціальності «Готельно-ресторанна справа», який став справжнім святом творчості, інновацій,  професіоналізму студентів та викладачів кафедри готельно-ресторанної та курортної справи. Захід відвідали не лише студенти університету, а й учні шкіл, ліцеїв, гімназій та студенти коледжів, які мали можливість поринути у світ сучасного сервісу […]

38

Відбулися консультації з навчальних дисциплін “Івент-заходи у сфері гостинності” та “Основи культури гостинності і споживання їжі”

27 листопада 2024 року відбулися консультації з навчальних дисциплін “Івент-заходи у сфері гостинності” (викладач к.т.н., доцент Положишникова Л.О.) та “Основи культури гостинності і споживання їжі” (старший викладач Кущ Л.І.) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Під час зустрічей здобувачі освіти мали можливість поставити запитання, отримати розгорнуті відповіді від викладачів, а також обговорити ключові теми, […]

20

Консультація з навчальної дисципліни “Основи барної справи”

26 листопада 2024 року відбулася консультація з навчальної дисципліни “Основи барної справи” (викладач Рибакова С.С.) для здобувачів першого (бакалаврського) рівня вищої освіти. Під час консультації були розглянуті основні аспекти організації роботи бару, принципи роботи сомельє, а також сучасні тенденції у сфері барної справи. Здобувачі отримали відповіді на питання, пов’язані з професійною підготовкою, організацією обслуговування споживачів […]

20
БІЛЬШЕ НОВИН