Eng
Тюрікова Інна Станіславівна
Доктор технічних наук, професор
гарант освітньої програми «Технологічна експертиза, якість та безпека харчових продуктів» за другим вищим (магістерським) ступенем освіти

Тюрікова Інна Станіславівна

Працює в ПУЕТ з 1993 р.

Науковий профіль:

Керівник наукової теми кафедри: «Розроблення технологій продукції харчування підвищеної біологічної цінності»

Наукова проблема: Наукове обгрунтування і розробення технологій напоїв резистентної дії з використанням волоського горіха

Область наукових інтересів: розроблення раціональних технологій перероблення волоського горіха;  використання дієтичних добавок із волоського горіха у технологіях харчової продукції; створення ресурсозберігаючих технологій; розроблення технологій харчової продукції та раціонів оздоровчої дії.

Кількість видань – 150, із них

  • монографії – 4, у тому числі 2 одноосібні;
  • статті – 59 у наукових фахових виданнях України та зарубіжних виданнях і журналах, в тому числі –  4 у Scopus та Web of Science;
  • тези – 55
  • патенти – 21

Участь у  міжнародних та всеукраїнських науково-практичних і методичних конференціях, у тому числі за кордоном – 60.

Виконавець науково-дослідних тем: № 0109U006959 «Розробка нових видів харчової продукції з використанням дикорослої сировини», № 0112U005872 «Прогресивні технології виробництва кулінарної продукції» та № 0114U003955 «Розроблення технологій продукції харчування підвищеної біологічної цінності». 

Керівник науково-дослідної теми № 0114U003955 «Розроблення технологій продукції харчування підвищеної біологічної цінності».

Навчально-методичної літератури – 20 позицій, у тому числі навчально-методичних посібники – 4, з яких один із грифом МОН,
Збірник рецептур кулінарної продукції і напоїв – 1 (у співавторстві).

Стажування та підвищення кваліфікації:

  • Менеджер системи управління безпечністю харчових продуктів за ISO 22000:2018. – сертифікат №МСУБХП.004/2;
  • стажування у  Центральноєвропейській Академії Навчань та Сертифікації (CEASC) у співпраці з Університетом Суспільних наук (UNS), м. Лодзь (Польща) за програмою «Міжнародна кар’єра науковця та управління науковими проектами» (22.12.2020 р.-04.02.2021 р.)  – реєстраційний сертифікат № 2021/02/0020.21;
  • стажування в Інституті соціальних та економічних ініціатив на базі Університету Аннамалай (Індія)  за програмою «Написання та публікація наукових досліджень: сучасна специфіка та глобальні можливості» (22.04.2021 р.-30.06.2021 р.) – реєстраційний сертифікат № УІ 01-06.30.21.0.21);
  •  курс «Експерт з акредитації освітніх програм: онлайн тренінг» – сертифікат Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти від 12.01.2021 р.;
  •  курс «Безпечність харчових продуктів: сучасне законодавство, сумлінний виробник, відповідальний споживач» – сертифікат за підтримки Міністерства аграрної політики та продовольства України від 16.08.2021 р.

«Управління якістю харчової продукції» дисципліна професійного вибору для здобувачів вищої освіти  спеціальності 181 «Харчові технології» першого рівня (бакалавр) вищої освіти

«Міжнародне регулювання та управління якістю харчової продукції» для здобувачів вищої освіти  спеціальності 181 «Харчові технології» другого рівня (магістр) вищої освіти

«Методика викладання спеціальних дисциплін» дисципліна професійного вибору для здобувачів вищої освіти  спеціальності 181 «Харчові технології» другого рівня (магістр) вищої освіти

«Технологія харчових продуктів оздоровчого призначення» дисципліна загально-університетського вибору для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» першого рівня (бакалавр) вищої освіти

«Технологічна експертиза продовольчої сировини та харчової продукції» для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» першого рівня (бакалавр) вищої освіти 

«НАССР для ресторанних і харчових технологій» дисципліна загально-університетського вибору для здобувачів вищої освіти спеціальності 181 «Харчові технології» першого рівня (бакалавр) вищої освіти 

«Безпека продовольчої сировини та харчової продукції на основі принципів НАССР» для здобувачів вищої освіти  спеціальності 181 «Харчові технології» другого рівня (магістр) вищої освіти