Eng
63

Директорів ринків Дніпропетровської області навчали системі НАССР

Агропродовольчі ринки згідно із законодавством є операторами ринку харчових продуктів, а отже, зобов’язані впровадити систему управління безпечністю НАССР до 20 вересня 2019 року. Ураховуючи специфіку діяльності ринків у нашій державі, виникає чимало питань, пов’язаних із новим законодавством. Насамперед, вони полягають у тому, що на ринку повинні бути створені належні умови для реалізації харчових продуктів. До того ж, не дивлячись на те, що торгові підприємства підлягають під спрощений підхід до впровадження системи управління безпечністю  харчових продуктів, на ринках здійснюється розруб м’яса. Ця технологічна операція потребує особливого контролю з точки зору безпечності. Роз’яснення  всіх нюансів із запровадження системи НАССР на агропродовольчих ринках потребує кваліфікованої консультації та навчання. Саме тому, 18–19 лютого на запрошення об’єднання ринків Дніпропетровської облспоживспілки  викладачі Полтавського університету економіки і торгівлі провели дводенний тренінг на тему «Упровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів». Модераторами тренінгу виступили декан факультету товарознавства, торгівлі та маркетингу Аліна Ткаченко та викладач «Школи НАССР» Полтавського університету економіки і торгівлі Наталія Катеренчук. Після навчання всі учасники отримали сертифікати. Також директор об’єднання ринків Дніпропетровської облспоживспілки Євген Лисенко й декан факультету товарознавства, торгівлі та маркетингу Аліна Ткаченко обговорили подальші перспективи співпраці, зокрема навчання для працівників торгівлі та громадського харчування Дніпропетровської облспоживспілки.

БІЛЬШЕ НОВИН