Дистанційне вивчення дисципліни “Теоретичні основи харчових технологій ”
Продовжується дистанційне вивчення дисципліни “Теоретичні основи харчових технологій ”, яку викладає доцент кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Олійник Наталія Вікторівна.
Лабораторне заняття у групі ХТІб інт-13 відбулося 28.04.2020 р., тема заняття: “Білки та їх зміна при технологічній обробці продуктів”. На занятті розглядались наступні питання: типи згортання глобулярних білків, вплив термічної обробки на білки протоплазми продуктів рослинного походження, вплив сахарози на температуру згортання білків, деформація м’язової та сполучної тканин внаслідок зварювання колагену.
Лабораторні досліди, які носять демонстративний характер, студенти намагалися проводити вдома з подальшим обговоренням результатів досліджень під час заняття.
Мета заняття досягнута — було визначино вплив технологічних факторів на зміну глобулярних і фібрилярних білків харчових продуктів.