Eng
140

Майстер-клас U.C.M. – Italy

У рамках співпраці Полтавського університету економіки і торгівлі з Асоціацією U.C.M. – Italy в листопаді 2021 року розпочалась активна реалізація програми професійного стажування «EuroEst», студенти-учасники якої матимуть змогу пройти практичне стажування в період літніх канікул у готельно-ресторанних комплексах на півдні Італії. Перед від’їздом за кордон Програмою предбачена  теоретична та практична підготовка майбутніх стажистів за обраними вакансіями. Саме з цією метою  2 та 18 листопада на базі Полтавського університету економіки і торгівлі було проведено майстер-класи з основ традиційної італійської кухні та ресторанного обслуговування.

Майстер-класи з основ традиційної італійської кухні були організовані у лабораторії технологій ресторанного господарства Університету та проводилися президентом Асоціації U.C.M. – Italy Паоло Брешією, менеджерами програми стажування «EuroEst» Олександром Ковбасою та Анатолієм Полосіним. Студентів навчали власноруч виготовляти спагетті алла кітарра (Spaghetti alla chitarra), кавателлі (Cavatelli), фрічеллі (Fricelli) з муки Семола. Порівнювали пасту трокколі (Troccoli), куплену в магазині, з виготовленою власноруч. Студенти, яким цікава вакансія піцайоло, вчилися місити тісто для традиційної італійської піци.

У Навчально-виробничому комбінаті громадського харчування Університету менеджером програми стажування «EuroEst» Аліною Добрелею було проведено майстер-класи з ресторанного обслуговування. На першому занятті студенти опановували традиційне італійське сервірування, вивчали італійською найменування столових приборів, тарілок, келихів тощо. На другій зустрічі закріплювали матеріали попереднього заняття та перевтілювалися у гостей та офіціантів: замовляли страви з меню або приймали замовлення, сервірували столи до обіду.

На наступному тижні планується початок курсу з вивчення італійської мови за професійними напрямами у форматі онлайн.

За організацію заходів відповідальний  Міжнародний науковий-освітній центр спільно з кафедрами технологій харчових виробництві ресторанного господарства та готельно-ресторанної та курортної справи.

Для тих, хто ще не встиг зареєструватися, але хоче  стати частиною програми «EuroEst», звертайтеся за додатковою інформацією до Міжнародного науково-освітнього центру, ауд. 216, тел. (0532) 50 97 95.

БІЛЬШЕ НОВИН