Міжнародна конференція «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення»
25 вересня 2020 року колектив Полтавського університету економіки і торгівлі на чолі з ректором університету, професором Олексієм Нестулею взяли участь у Міжнародній конференції «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення» присвяченої 80-річчю Заслуженого діяча науки і техніки України, д.т.н., професора Львівського торговельно-економічного університету Івана Васильовича Сирохмана.
Ректор університету Олексій Нестуля взяв участь у пленарному засіданні конференції – відзначив багаторічну плідну наукову і педагогічну співпрацю, розвиток товарознавчих досліджень, значний науково-методичний доробок у царині товарознавства, вагомий особистий внесок Івана Васильовича Сирохмана у підготовку наукових кадрів вищої кваліфікації для Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» і зачитав рішення Вченої ради про присвоєння звання ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі».
До роботи пленарного засідання і до привітань приєдналися Інна Пахомов, директор інституту проектів та інновацій та Аліна Ткаченко, директор інституту бізнесу і сучасних технологій.
Метою конференції є створення і підсилення важливого напрямку товарознавства і технологій харчових продуктів з проблем забезпечення якості і безпечності, проведення досліджень і просування освітніх програм у сфері товарознавства, технологій харчової і продукції громадського харчування. Колектив Полтавського університет економіки і торгівлі підготував серію тез, які увійдуть до збірника конференції:
- Огляд європейського та вітчизняного законодавства щодо органічного виробництва (к.т.н. Ткаченко А.С.)
- Досвід впровадження європейський освітніх курсів у сфері безпечності харчових продуктів в освітній процес ЗВО через проектну діяльність (к.т.н. Пахомова І.В.).
- Вплив паротипових факторів на якість м’ясо-сальної продукції (д.т.н. Бірта Г.О., к.т.н. Бургу Ю.Г.)
- Забезпечення мікробіологічної стабільності при виробництві слабоалкогольних напоїв (к.т.н. Горячова О.О.).
- Сорти картоплі із лікувальними властивостями (к.т.н. Хмельницька Є.В.).
- Сучасні тенденції розвитку ринку шоколадних виробів (к.т.н. Ткаченко А.С., к.т.н. Губа Л.М., к.т.н. Басова Ю.О., к.т.н. Кобищан А.Д.).
- Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції (Рибакова С.С.).
- Основні хвороби винограду, що впливають на якість та безпечність (к.т.н. Кириченко О.В., Рачинська З.П., Гнітій Н.В.).
Дякуємо за співпрацю нашому партнеру – Львівському торговельно-економічному університету!