Eng
29

Міжнародна конференція «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення»

25 вересня 2020 року колектив Полтавського університету економіки і торгівлі на чолі з ректором університету, професором Олексієм Нестулею взяли участь у Міжнародній конференції «Якість і безпечність харчової продукції і сировини – проблеми сьогодення» присвяченої 80-річчю Заслуженого діяча науки і техніки України, д.т.н., професора Львівського торговельно-економічного університету Івана Васильовича Сирохмана.

Ректор університету Олексій Нестуля взяв участь у пленарному засіданні конференції – відзначив багаторічну плідну наукову і педагогічну співпрацю, розвиток товарознавчих досліджень, значний науково-методичний доробок у царині товарознавства,  вагомий особистий внесок Івана Васильовича Сирохмана у підготовку наукових кадрів вищої кваліфікації для Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» і зачитав рішення Вченої ради про присвоєння звання ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА Вищого навчального закладу Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі». 

До роботи пленарного засідання і до привітань приєдналися Інна Пахомов, директор інституту проектів та інновацій  та Аліна Ткаченко, директор інституту бізнесу і сучасних технологій.

Метою конференції є створення і підсилення важливого напрямку товарознавства і технологій харчових продуктів з проблем забезпечення якості і безпечності, проведення досліджень і просування освітніх програм у сфері товарознавства, технологій харчової і продукції громадського харчування. Колектив Полтавського університет економіки і торгівлі підготував серію тез, які увійдуть до збірника конференції:

  1. Огляд європейського та вітчизняного законодавства щодо органічного виробництва (к.т.н. Ткаченко А.С.)
  2. Досвід впровадження європейський освітніх курсів у сфері безпечності харчових продуктів в освітній процес ЗВО через проектну діяльність (к.т.н. Пахомова І.В.).
  3. Вплив паротипових факторів на  якість м’ясо-сальної продукції (д.т.н. Бірта Г.О., к.т.н. Бургу Ю.Г.)
  4. Забезпечення мікробіологічної стабільності при виробництві слабоалкогольних напоїв (к.т.н. Горячова О.О.).
  5. Сорти картоплі із лікувальними властивостями (к.т.н. Хмельницька Є.В.).
  6. Сучасні тенденції розвитку ринку шоколадних виробів (к.т.н. Ткаченко А.С., к.т.н. Губа Л.М., к.т.н. Басова Ю.О., к.т.н. Кобищан А.Д.).
  7. Практичні аспекти впровадження системи безпеки харчової продукції (Рибакова С.С.).
  8. Основні хвороби винограду, що впливають на якість та безпечність (к.т.н. Кириченко О.В., Рачинська З.П., Гнітій Н.В.).

Дякуємо за співпрацю нашому партнеру – Львівському торговельно-економічному університету!

БІЛЬШЕ НОВИН