Про таємниці сучасного ресторанного бізнесу говорили майстри своєї справи
У рамках проведення Тижня кафедри ГРКС до 45-річчя факультету харчових технологій, готельно-ресторанного та туристичного бізнесу 05 листопада 2019 року було проведено WORKSHOP «Сучасні тренди ресторанного бізнесу»! Із привітальним словом до студентів першого курсу спеціальності Готельно-ресторанна справа звернулися ректор університету, д. і. н., професор О. О. Нестуля, гарант освітньої програми, д. т. н., професор Т. В. Капліна. На WORKSHOP серед запрошених була Рибка Тетяна Євгеніївна, співвласниця магазину «Сирне королівство», яка розповіла неймовірну історію створення сирів, їхню технологію та неперевершене поєднання з іншими стравами та напоями.
Матвієнко Сергій, шеф-сомельє національної мережі гастромаркетів WINETIME м. Полтави, відкрив секрети вина, розповів його історію та вплив сонця, клімату на зростання, дозрівання винограду, формування смаку вина. Сергій майстерно презентував процес декантації вина й розказав про її особливості.
Крижановський Сергій Олександрович, директор із просування ТОВ «Час живої води» розповів про розподіл води на типи та за хімічним складом і повідомив про особливості мінералізації води. Наприкінці продемонстрував визначення важливого показника якості води – жорсткості – на TPS-тестері.
Під час WORKSHOP відбулася жвава дискусія студентів із професіоналами.