Eng
29

Семінар «Сучасні інструментальні методи та методики дослідження якості продовольчих товарів»

10 листопада 2016 року на кафедрі відбувся науково-практичний семінар «Сучасні інструментальні методи та методики дослідження якості продовольчих товарів». Організатором семінару є філія кафедри хімії Полтавського університету економіки і торгівлі при ДП «Полтавастандартметрологія». У роботі семінару взяли участь студенти, викладачі кафедри хімії, співробітники науково-дослідного випробувального центру харчової продукції ДП «Полтавастандартметрологія». Семінар провела к. т. н., доцент Вікторія Іванівна Дмитренко.

Відкрила роботу семінару завідувач кафедри хімії, к. х. н., доцент Олена Дмитрівна Іващенко. Олена Дмитрівна коротко зупинилася на сучасних фізико-хімічних методах дослідження, що використовуються для визначення якості кисломолочної, горілчаної продукції та газованих напоях, перспективою їх розвитку та проблемами, з якими стикаються хіміки-дослідники.

У рамках роботи семінару студенти виступили з результатами власних досліджень фізико-хімічних показників якості йогуртів, кисломолочних та плавлених сирів, білих вин і напою «Кока-кола» різних виробників. З оригінальною доповіддю виступив студент другого курсу Ткаченко Володимир (група БТ-21) «Визначення фізико-хімічних властивостей «Кока-коли»». Про якість кисломолочної продукції доповідали Одинюк Тарас, Юрченко Альона  (група ТХ-21) та Байбуза Дарина, Попелюх Аделіна (група БТ-21). Білі вина досліджували Кривицька Анна та Погорілець Оксана (група ТХ-21). Крім того, студенти активно обговорювали методи та методики дослідження, що були використані.

Учасники семінару подякували представникам ДП «Полтавастандартметрологія» за участь у семінарі і назвали його своєчасним і корисним.

БІЛЬШЕ НОВИН