Eng
57

Відбулося навчання за системою НАССР для спілки споживчих товариств Черкаської області

20-21 лютого на запрошення голови правління спілки споживчих товариств Черкаської області Віктора Олександровича Боїна відбувся дводенний тренінг на тему «Упровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів». Тренінг провели доцент кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Інна Шурдук та декан факультету товарознавства, торгівлі та маркетингу Аліна Ткаченко.  

Під час навчання були розглянуті практичні кейси з упровадження системи НАССР на підприємствах системи споживчої кооперації. Учасники тренінгу ознайомилися зі змінами в харчовому законодавстві й особливостями проведення аудитів та інспекцій фахівцями Держпродспоживслужби. Учасники тренінгу дізналися про критерії, на основі яких буде визначатися періодичність таких перевірок.

Під керівництвом модераторів слухачі практично відпрацювали розроблення програм-передумов, необхідних для успішного функціонування системи НАССР та на прикладі виробництва хлібобулочних виробів розробили план НАССР для виробництва. Окрему увагу викладачі звернули на специфіку впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів у закладах торгівлі та на ринках.  За результатами навчання на базі спілки споживчих товариств Черкаської області слухачі отримали сертифікати.

БІЛЬШЕ НОВИН