Eng
369

До Полтавського університету економіки і торгівлі завітала делегація Асоціації U.C.M.-Italy

9 листопада 2023 року до Полтавського університету економіки і торгівлі завітала делегація Асоціації U.C.M.-Italy (Associazione U.C.M. – Italy «Unione Cuochi del Mediterraneo») у складі президента Паоло Брешія та тьюторів проєкту «EuroEst» Андрія Садового, Крістіни Швець і Валерії Фесенко.

Візит розпочався із зустрічі гостей з першим проректором Університету Наталією ПЕДЧЕНКО, директором Міжнародного науково-освітнього центру Юлією ПЕРЕГУДОЮ та студентками – учасницями професійного стажування в Італії влітку 2023 року.

Основною метою заходу було вручення ПУЕТівцям сертифікатів за результатами успішного проходження стажування в готельно-ресторанних комплексах на півдні Італії

Відповідно до умов проєкту EuroEst за результатами проходження стажування кожному студенту присвоюється один з трьох рівнів професійної підготовки та видається міжнародний сертифікат, що засвідчує набуття студентом мовленнєвих та професійних навичок за обраною вакансією.

За рішенням комісії, до якої входять представники Асоціації, кулінарної школи “Settima Luna” (м. Фоджа) та баз стажувань, четверо студенток ПУЕТ отримали найвищий третій рівень підготовки, і ще четверо студенток досягли другого рівня професійної підготовки, що матиме значні переваги для їх майбутнього професійного розвитку та буде включати додаткові професійні методи навчання, а також підвищення щомісячної стипендії за умови участі у програмі наступного року!

Всі учасниці проєкту «EuroEst» 2023  отримали схвальні відгуки від партнерів та зацікавленість роботодавців у їх поверненні в наступному році.

Оскільки активний етап програми професійного стажування «EuroEst» 2024 розпочався, для студентів, які бажають стажуватися в період літніх канікул у готельно-ресторанних комплексах на півдні Італії, було проведено майстер-класи з основ традиційної італійської кухні та ресторанного обслуговування, адже перед від’їздом за кордон Програмою предбачена теоретична та практична підготовка майбутніх стажистів за обраними вакансіями.

Майстер-класи з основ традиційної італійської кухні були організовані у лабораторії технологій ресторанного господарства Університету та проводилися президентом Асоціації U.C.M. – Italy Паоло Брешією, тьюторами програми стажування «EuroEst» Андрієм Садовим та Крістіною Швець. Студентів навчали власноруч виготовляти пасту трокколі (Troccoli) та порівнювати її з придбаною в магазині.

У кабінеті з організації роботи ресторанів Університету тьютором програми стажування «EuroEst» Валерією Фесенко було проведено майстер-клас з ресторанного обслуговування. Студенти опановували традиційне італійське сервірування, вивчали італійською найменування столових приборів, тарілок, келихів тощо. Незабаром планується початок курсу з вивчення італійської мови за професійними напрямами у форматі онлайн.

Для тих, хто ще не встиг зареєструватися, але хоче стати частиною програми «EuroEst», звертайтеся за додатковою інформацією до Міжнародного науково-освітнього центру, ауд. 216.

Контакти Міжнародного науково-освітнього центру:

Електронна адреса: internship.puet2@gmail.com

Instagram: @mnoc.puet

БІЛЬШЕ НОВИН