Eng
52

Кафедрою готельно-ресторанної та курортної справи ПУЕТ було проведено work-shop «Сучасні тренди ресторанного бізнесу» для здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеня «бакалавр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітньої програми «Готельно-ресторанна справа»

Захід відбувся 8 жовтня 2024 року під гаслом: «Від інновацій до успіху!».

З привітальним словом до здобувачів звернувся ректор університету, д.і.н., професор О. О. Нестуля. Він наголосив на важливості таких заходів для професійного становлення студентів, відзначивши, що інтеграція теоретичних знань із практичним досвідом є ключовою умовою успіху в сучасному готельно-ресторанному бізнесі. Також підкреслив роль університету в створенні платформ для розвитку молодих фахівців, сприяючи їхньому професійному зростанню та конкурентоспроможності на ринку праці. Олексій Олексійович побажав учасникам заходу наснаги, нових знань і успіхів у реалізації своїх професійних мрій.

У роботі work-shop взяли участь стейкхолдери – провідні фахівці сфери ресторанних послуг:

Альона Бондаренко – сертифікований кавіст та співласник магазину «Wine_4.u», яка багато років досліджує і розкриває для людей тонкощі винної культури. Вона поділилася знаннями про професію кавіста і сомельє, розповіла про різновиди винограду, виноробні регіони та процес виробництва вина, що допомагають кожному знайти свій ідеальний напій.

Микита Бабенко – відомий бартендер бару Ц-БАР, який своєю майстерністю вміє створювати ідеальні напої під будь-який настрій і смакові вподобання. Студенти із захопленням спостерігали за магією створення коктейлів та  дегустували їх, оцінюючи баланс смаків.

Микола Гордієнко – випускник кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, професійний бармен, який завоював визнання завдяки своїм вражаючим виступам та високому рівню майстерності.  Микола показав артистичне приготування змішаних напоїв та продемонстрував основні технічні елементи флейрингу: зворотні захвати, прості кидки, кидки через голову, перебори, баланси, жонглювання і різноманітні поєднання цих трюків.

Серед запрошених гостей були не лише студенти, але й слухачі проекту RapidSkills – нова професія за 30 днів, курсу А1: «Сервісна діяльність у галузі HoReCa».

Наприкінці заходу почесний професор кафедри, д.т.н. Тетяна Вікторівна Капліна побажала студентам впевнено крокувати до своєї мети, успіхів, натхнення та вагомих здобутків у навчанні та подальшій професійній кар’єрі.

Завідувачка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н., доцентка Наталія Володимирівна Рогова подякувала стейкхолдерам за активну участь у work-shop, зазначивши, що їхній внесок є цінним для підготовки майбутніх фахівців. Вона підкреслила важливість співпраці з професіоналами галузі для формування практичних навичок у студентів. Після офіційної частини Наталія Володимирівна урочисто вручила подяки кожному з учасників за вагомий внесок у розвиток освітньої програми та підтримку університету.

Work-shop досяг своєї мети: студенти отримали цінні знання та практичні навички від професіоналів-практиків ресторанного бізнесу Полтавщини!

БІЛЬШЕ НОВИН