Онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»
20 жовтня 2020 року відбудеться онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів»
У рамках програми, ініційованої Департаментом економіки і інвестицій Виконавчого комітету Полтавської міської ради «Бізнес-Влада-Наука як взаємодія для результату» спільно з Полтавським університетом економіки і торгівлі організовано Марафон підтримки підприємництва. Головною метою Програми є консолідація співпраці між бізнесом, владою та наукою шляхом проведення освітніх заходів.
Так, одним із заходів у рамках Марафону стане проведення онлайн-форуму «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів». Захід буде модеруватися представниками науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Полтавського університету економіки і торгівлі. До слова, «Школа НАССР» працює в ПУЕТ з 2018 року. За цей період фахівцями Полтавського університету економіки і торгівлі розроблені методичні настанови з впровадження системи НАССР на виробничих підприємствах системи споживчої кооперації, проведені тренінги для Чернігівської, Черкаської, Запорізької, Хмельницької, Сумської та Дніпропетровської облспоживспілок. Також проведені тренінги для працівників харчоблоків закладів освіти Полтавської області. У рамках обласної комплексної програми підтримки підприємництва організовані тренінги для підприємців Полтавської області. У рамках співпраці з Центром Інформаційної Підтримки Бізнесу м. Суми за підтримки ЄБРР у рамках ініціативи ЄС #EU4Business проведене навчання для підприємців Полтавської та Сумської областей. Фахівці «Школи НАССР» надають постійні консультації підприємствам щодо впровадження системи НАССР.
Цьогоріч команда «Школи НАССР» отримала грант Erasmus+ за напрямом Жан Моне «European Experience of Implementation of the food safety management system HACCP (Hazard analysis and critical control points)» та буде реалізовувати освітні заходи протягом 3 років для студентів та бажаючих отримати більш глибокі знання по системі НАССР.
Онлайн-форум «Впровадження системи НАССР для операторів ринку харчових продуктів», який відбудеться 20 жовтня 2020 року буде організовано з використанням платформи Zoom. Захід проводиться для представників малого та середнього бізнесу м. Полтави.
Окрім консультантів «Школи НАССР» до участі у форумі запрошені спікери:
- Голова Асоціації з інтеграції НАССР в Україні Владислав Веремеєнко;
- Головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області Наталія Катеренчук.
Участь у форумі безкоштовна за умови реєстрації – https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdWOMMzuogBx3kTFLxzbqirJ8gnZvkdGQoilLN8BrKZt2rHXg/viewform
Для зареєстрованих учасників передбачені інформаційні матеріали та електронний робочий зошит з розробки документації для впровадження системи НАССР. Учасники повинні бути забезпечені ноутбуком для виконання практичної роботи. По закінченню форуму усі учасники отримають електронні сертифікати.
Окрім того, у рамках програми планується видання практичного посібника, який містить покрокові інструкції щодо впровадження системи НАССР. Програма заходу наведена нижче:
Таймінг | Спікери та теми виступів |
10.00-10.10 | Відкриття заходуМодератори – директор інституту бізнесу і сучасних технологій ПУЕТ, керівник науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Аліна Ткаченко, директор Інституту проєктів та інновацій Інна Пахомова |
10.10-10.15 | Вітальне слово, директор Департаменту економіки і інвестицій, Віта Клименко |
10.15.-11.00 11.00-11.15 | Презентація «Нове харчове законодавство. Що важливо знати виробнику», засновниця власного бренду «ФАБРИКА РЕШЕНИЙ», консультант впровадженню системи НАССР та систем ISO 22000, ISO 9001, Вікторія ОблакQ&A сесія, відповіді експерта на питання |
11.15-11.55 11.55-12.10 | Презентація «Важливість дотримання санітарних та гігієнічних норм операторам ринку харчових продуктів з урахуванням епідеміологічної ситуації», головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області, Наталія КатеренчукQ&A сесія, відповіді експерта на питання |
12.10- 13.10 13.10-13.30 | Презентація «НАССР і малі виробники. Як малому бізнесу впровадити НАССР?», голова Асоціації з інтеграції НАССР в Україні, Владислав ВеремеєнкоQ&A сесія, відповіді експерта на питання |
13.30-14.00 | Перерва на обід |
14.00-16.30 | Воркшоп «Розроблення документації по системі НАССР», консультанти науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Аліна Ткаченко, Інна Пахомова, Олена Горячова, Наталія Рогова.Учасники заходу рандомно розподіляються на чотири Zoom-кабінети та під керівництвом модераторів пропрацьовають документи у електронних зошитах, які містять відповідні шаблони необхідні для впровадження системи НАССР. |
16.30-17.00 | Підведення підсумків, зворотній зв’язок від учасників. |