Eng
53

Сьомий Полтавський кулінарний конкурс: свято майстерності, смаку й інновацій

Сьогодні кафедра технології харчових виробництв і ресторанного господарства урочисто відзначила День професійної майстерності. У межах святкування відбувся щорічний, вже сьомий, Полтавський кулінарний конкурс, який цього року вирізнявся особливою масштабністю — участь у ньому взяли вісім команд, що стало рекордом!

Серед учасників — три команди з Полтавської області: м. Кременчук, смт Котельва та м Зіньків. Згідно з умовами конкурсу, кожна команда мала 90 хвилин, щоб презентувати членам журі три страви: закуску, основну страву та десерт. Усі команди впоралися блискуче, продемонструвавши 100% відданості та професіоналізму.

Свято було наповнене не лише змаганням — свою продукцію представили крафтові виробники Полтави, які влаштували дегустації. Студенти кафедри, які навчаються за освітньою програмою «Ресторанні технології», провели яскравий майстер-клас з приготування коктейлів.

Також гості змогли оглянути демонстраційні столи шеф-кухарів, що підвищують кваліфікацію за спеціальністю «Харчові технології». Представили студенти і свої наукові розробки в напрямках дієтичного та оздоровчого харчування, які викликали захоплення у представників галузі харчової промисловості. А ще, гості свята долучилися до розпису медово-імбирних пряників.

Кафедра завжди йде в ногу з часом і активно впроваджує STEAM-освіту. Цього року родзинкою заходу стали адитивні технології: кожен охочий міг малювати карамеллю за допомогою 3D-ручки або ж створити віртуальний кулінарний шедевр завдяки VR-окулярам!

І, звісно ж, на завершення — нагородження переможців. Учасники отримали дипломи, медалі та солодкі подарунки від щедрих спонсорів нашого свята.

Перемогу в номінації «Вишуканість і новий стиль» здобула команда з Професійно-технічного училища №54 смт Котельва Полтавської області, у номінації «Збереження традицій» – Професійно – технічне училище № 26, м. Кременчук; у номінації «Краща концепція страви»- Регіональний центр професійно-технічної освіти м. Зіньків; у номінації.

«Креативний підхід» – Професійно-технічне училище №4 м. Полтави. 3-те міце здобула команда Полтавського фахового кооперативного коледжу; 2-ге – Полтавського фахового коледжу підприємництва і ресторанного бізнесу; 1-ше – команда Полтавського університету економіки і торгівлі, ну а Гран прі конкурсу здобула команда Полтавського вищого професійного училища ім А.О. Чепіги.

До зустрічі на наших заходах

Більше фото…

15
БІЛЬШЕ НОВИН