Тренінг у рамках україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» у співпраці з проєктом «Cult Food» за підтримки Швейцарії відбувся на базі ПУЕТ
У рамках україно-швейцарського проєкту «Діємо для здоров’я» у співпраці з проєктом «Cult Food» за підтримки Швейцарії відбувся тренінг на базі Полтавського університету економіки і торгівлі для кухарів шкіл. Тренінг проходив протягом 23-24 листопада. Учасників тренінгу привітав ректор університету Олексій Нестуля. Також перед присутніми виступила керівниця обласного «Центру громадського здоров’я» Ніна Дурдикулиєва. Протягом двох днів слухачі проходили теоретичне навчання по впровадженню системи НАССР та дотримання вимог Постанови № 305 «Про затвердження норм та Порядку організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». Теоретичне навчання проводила директорка інституту денної освіти, керівниця «Школи НАССР» університету Аліна Ткаченко. Практична частина була присвячена приготуванню страв для шкільного меню: мінестроне, овочева паелья з куркумою, китайська печеня із свининою, кебаб з сиром. Практичну частину проводили тренери проєкту «Cult Food», а організацію практичною частини здійснювали викладачі та студенти кафедри технології харчових виробництв і ресторанного господарства на чолі із завідувачкою кафедри Галиною Хомич.
Участь у тренінгу взяли майже 30 слухачів. Варто зазначити, що це не перший захід щодо реформування шкільного харчування, який проходить на базі ПУЕТ. Наш університет по праву можна називати освітнім осередком реформ харчового законодавства.