У ПУЕТ відбувся другий майстер-клас в рамках проєкту EuroEst
30 березня 2023 р. у Полтавському університеті економіки і торгівлі пройшов другий майстер-клас Асоціації UCM-Italy (Середземноморський союз кухарів – Італія) для студентів Університету в рамках проєкту EuroEst.
Нагадуємо, що метою проєкту EuroEst є допомога українцям, які бажають зробити перші кроки в готельно-ресторанному бізнесі на позиціях офіціанта / кухаря / піцайоло та отримати чудову базу для подальшого професійного розвитку.
На даний момент студенти ПУЕТ – учасники проєкту, проходять теоретичну підготовку, а потім вирушать до Італії застосовувати свої знання на практиці, проходити професійне стажування на курортах півдня країни.
Тож, на тому тижні в лабораторії технології ресторанного господарства ПУЕТ проводився майстер-клас з основ традиційної італійської кухні для майбутніх кухарів під керівництвом президента Асоціації UCM-Italy Паоло Брешія та тьютора проєкту EuroEst Андрія Садового. На другій зустрічі студенти закріпили знання першого майстер-класу, навчилися готувати пасту з мідіями та білим вином і пасту Scialatelli з мідіями і томатами. Паралельно у кабінеті організації роботи ресторану ПУЕТ тьюторка проєкту EuroEst Єлизавета Горпиняк проводила майстер-клас з ресторанного обслуговування для студенток, які виявили бажання проходити професійне стажування на позиції офіціанта. Учасниці вивчали італійською найменування столових приборів, тарілок, келихів тощо, а також загальні правила техніки обслуговування.