Відбувся VI Полтавський кулінарний конкурс
15 травня 2024 року відбувся VI Полтавський кулінарний конкурс!
Нарешті відбулася подія, яку ми чекали декілька років – у ПУЕТ пройшов VI Полтавський кулінарний конкурс, в якому юні і амбітні кулінари демонстрували свою майстерність і професійні навички, творчість і креативність!
Учасників конкурсу привітали проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Манжура та директорка навчально-наукового інституту денної освіти Аліна Ткаченко. Завідувачка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Олександра Горобець ознайомила команди з умовами конкурсу та представила вельмишановне журі, до складу якого цьогоріч увійшли справжні професіонали ресторанного бізнесу:
Голова журі: віртуоз кулінарної справи, учасник телевізійного шоу «Майстер-Шеф» та наш випускник – Олександр Козярчук.
Члени журі:
- Іщейкіна Юлія, директор готельно-ресторанного комплексу «Оптіма Галерея», м Полтава;
- Федій Катерина – шеф-кухар готельно-ресторанного комплексу «Оптіма Галерея», м Полтава;
- Слинько Ольга – арт-кондитер, м Полтава;
- Дмитренко Тетяна – методистка навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Полтавській області.
Хочемо відмітити, що конкурс пройшов в дружній атмосфері, а учасники зуміли здивувати журі і гостей своїми оригінальними і смачними стравами. Члени журі спілкувалися з учасниками, детально аналізували переваги та недоліки кожної страви та надали свої цінні рекомендації для удосконалення як технології приготування, так і подачі.
Оскільки через воєнні дії у конкурсі взяли участь лише три команди, усі учасники отримали медалі, подяки і подарунки:
За І місце – команда Полтавського університету економіки і торгівлі: Подойнік Юлія, Голуб Олександр, Бутко Ростислав.
За ІІ місце – команда ДПТНЗ “Полтавське вище професійне училище ім. А. О. Чепіги”: Хвалько Анна, Перетятько Ольга, Кулаківський Влад.
За ІІІ місце – команда Полтавського фахового кооперативного коледжу: Франко Марія, Козуб Олег, Щербак Антон.
Вітаємо усіх учасників з гідними виступами і високими результатами, що обов’язково стануть початком вашого успішного професійного майбутнього. Ставте перед собою амбітні цілі і досягайте їх із завзятістю, проявляючи силу духу і удосконалюючи свою майстерність у кулінарній справі! Бажаємо завжди сміливо і гордо рухатися вперед до своєї мети і покликання, прославляючи нашу важливу спеціальність і розвиваючи ресторанну галузь України!