Eng
84

Візит до Кулінарного центру компанії МХП

28 жовтня 2024 р. студенти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри #ТХВРГ #ПУЕТ відвідали Кулінарний центр компанії МХП – унікальний інноваційний простір, який функціонує з 2021 року та має понад 3000 м2 виробничих потужностей. Технології та обладнання Кулінарного центру дозволяють випускати продукти у форматах ready-to-cook і ready-to-eat, які спрощують роботу закладів ресторанного господарства і кулінарних майданчиків торгівельних мереж.

Під час екскурсії ПУЕТівці ознайомилися з сучасним інноваційним комплеком Кулінарного центру, який включає:
  • 6 демонстраційних кухонь – Кейтеринг, Стритфуд, Піцерія, ХоРеКа, Дарк Кітчен та кухня-студія, які оснащені професійним обладнанням для створення нових рецептур та відпрацювання технологій продукції;
  • Лабораторію сенсорного аналізу – інноваційну лабораторію, в якій проводять неупереджені дегустації і вивчення думки споживачів про нову продукцію, детальне вивчення органолептичних властивостей продуктів, зокрема і в термінах зберігання, оцінювання сировини та готової продукції професійними дегустаторами, напрацювання технологічних рішень щодо удосконалення смакових якостей продуктів.
  • Індустріальну кухню – інноваційну фабрику-кухню, на потужних лініях якої виготовляється кулінарна продукція для гуртових замовлень кулінарних відділів супермаркетів, їдалень, ресторанів і кафе. Пакувальний цех Індустріальної Кухні має високопродуктивні лінії Multivac, що дозволяє упаковувати харчові продукти в вакуумі та середовищі модифікованих газів, продовжуючи терміни придатності, а також встановлені металодетектори для попередження випадкового потрапляння металевих частин обладнання, тощо. Також продукція проходить обробку надвисоким тиском (паскалізація) на інноваційній системі Hiperbaric, що сприяє збільшенню термінів придатності.
  • Технологічний цех – міні-виробництво для проведення відпрацювань нових продуктів для всіх підприємств холдингу МХП.
Провідні фахівці підприємства розповіли студентам про напрямки діяльності центру, технологічні лінії та обладнання, а бренд-шеф Ілля Демковський акцентував увагу на необхідності впровадження інноваціних технологій в ресторанній індустрії та якостях, якими має володіти професійний кухар. Також студентам розповіли про вакансії та кар’єрні можливості в компанії, а з викладачами кафедри було обговорено перспективи подальшої співпраці.

Висловлюємо щиру вдячність керівництву Кулінарного центру МХП #culinarycentremhp за насичену, інформативну і захоплюючу екскурсію, гостинність і відкритість! Приємно, що у нашій країні є амбітні і далекоглядні компанії, які створюють такі унікальні сучасні простори для розвитку не лише персоналу і технологій, а й для трансформації кулінарної культури в цілому. Бажаємо успіхів і миру!

БІЛЬШЕ НОВИН