Work-shop під гаслом: «Ми ділимося найкращим, що у нас є»
Традиційним стало щорічне проведення work-shop кафедрою готельно-ресторанної та курортної справи для здобувачів першого рівня вищої освіти освітнього ступеню «бакалавр» та здобувачів другого рівня вищої освіти освітнього ступеню «магістр» спеціальності 241 «Готельно-ресторанна справа», освітня програма «Готельно-ресторанна справа».
Захід проходив 26 вересня 2023 р. під гаслом: «Ми ділимося найкращим, що у нас є». Були запрошені провідні фахівці сфери ресторанних послуг: фромажер, сомельє, кавіст. Досвідчені професіонали продемонстрували секрети своєї справи, показали розуміння тонкощів і певних граней професії.
Work-shop пройшов за підтримки Полтавського університету економіки і торгівлі, кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, зокрема завідувачки кафедри д.т.н., професорки Капліної Тетяни Вікторівни, мережі магазинів «Сирне королівство» та магазин «Wine_4.u» м. Полтава.
Студенти із захопленням спостерігали за майстерністю професіоналів. Рибка Тетяна Євгеніївна, співвласниця магазину «Сирне королівство», розповіла неймовірну історію створення сирів, їхню технологію та неперевершене поєднання з іншими стравами та напоями. Сомельє магазину «Wine_4.u» Яремко Альона відкрила секрети вина, розповіла його історію та вплив сонця, клімату на зростання, дозрівання винограду, формування смаку вина. Майстерно презентувала процес декантації вина і розповіла про її особливості.
Work-shop досяг своє мети: студенти отримали динамічні знання!