Майстер-клас з фуд-флористики
У рамках Тижня кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ, для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» відбувся практичний майстер-клас з фуд-флористики – тобто створення композицій з квітів і фруктів.
АНЖЕЛА БОРОДАЙ – доцент кафедри технології харчових виробництв і ресторанного господарства:
Сьогодні у нас тут 1 і 2 курси. Ми запропонували на вибір – створюватимемо букети з цукерок, горіхів чи фруктів. А студенти вирішили, що саме хотіли б навчитися робити. Про цукерки я тільки розповіла і показала, а робили ми фруктові букети з так званих «райських яблук».
Такі вміння для студентів цікаві. Це розвиває у них творчість, натхнення, бачення краси. Тут треба вміти поєднати кольори, фактуру і як його виставити. В роботі це буде однозначно потрібно – технолог презентує свою страву. Інакше будуть втрати в коштах, в бізнесі. Ми на таких спочатку простеньких букетиках вчимося створювати красу. Ми поєднували яблука, квіти, зелень, трави.
Більшість з присутніх процес створення солодких букетів вподобали і планують в майбутньому удосконалювати навички. Адже напрямків у фуд-флористиці багато – солодкі букети з шоколаду, зефіру, горіхів та, орієнтуючись на чоловічу аудиторію – з ковбасок, риби, сиру, чіпсів.
Євген Бугайов – студент: Я вивчаю харчові та ресторанні технології. Я сьогодні вперше зробив такий «фруктовий» букет. Процес підбору компонентів виявився не таким легким, як здавалося спочатку. Але це так захоплює! Думаю створити ще кілька таких композицій. Свій перший букет з фруктів і квітів подарую своїй дівчині. Ще хочу опанувати «солодкі» букети з цукерок.
Під час майстер-класу студенти ділилися ідеями солодких подарунків та виявили неабияку фантазію в створенні композицій. Судячи з відгуків, всі учасники від процесу отримали задоволення. А свої перші букети з квітів і фруктів, що поєднують красу, аромат, вітаміни і любов – планують подарувати найріднішим.