ПУЕТ увійшов до кластеру «Винний теруар Полтавського району»
Теруар (фр.) – місцевість, територія, сукупність природних факторів конкретної місцевості. Тобто, винний теруар Полтавського району – це його природні особливості, які визначають неповторну якість виготовленого з місцевої сировини вина. Для когось це може звучати дивним, але традиції виноробства в нашому регіоні досить давні – як домашнього, так і промислового. І асортимент вин був найрізноманітніший: від сидрів і яблучних міцних, виноградних до вина з дикого терену. Виноробство давало чималі прибутки індивідуальним селянським господарствам та підприємствам.
Про все це, а також про шляхи відродження забутих традицій, розвитку виноробства в Полтавському районі на основі сучасних і перспективних технологій в Полтавському державному аграрному університеті говорили представники бізнесу, органів влади, громадських організацій, закладів вищої освіти області.
З рештою вони підтримали ініціативу Петра Крайсвітнього (ФОП Крайсвітній, AM «Petros Kitchen», «Petror Wine») і підписали Меморандум про співпрацю кластеру «Винний теруар Полтавського району». До його складу увійшли: Департамент агропромислового розвитку Полтавської ОВА, Полтавський обласний центр зайнятості, ПАДУ, ПНПУ імені В.Г. Короленка, ГО «Коліщата», ГО «Платформа сталого розвитку «Перспектива», Полтавська обласна асоціація органів місцевого самоврядування, ФОП Крайсвітній, ФОП Пушкарева М.С. «Таверна 4-й Бастіон», КП «Опішнянська артіль», фермерське господарство «Карін», Національний науковий центр «Інститут виноградарства і виноробства імені В.Є. Таїрова».
ПУЕТ на зустрічі представляв ректор університету Олексій Нестуля. Він і поставив свій підпис під Меморандумом, який розкриває широкі можливості як для викладачів, так і студентів університету: наукових досліджень та публікацій, практик і стажувань, навчання за актуальними для кластеру освітніми програмами і працевлаштування.