Eng
193

Стажування студентів спеціальності Харчові технології (Юлія Подойнік та Марії Литвин) на чолі з доценткою кафедри Горобець О.М. у Литві

Перший день стажування в м.Клайпеда (Литва) був доволі насичений та почався з презентації навчальних закладів. 

Свої ВНЗ презентували студенти з Польщі, Чехії, Естонії та Греції.

Далі була командна робота над презентаціями, в який потрібно висвітлити певну проблематику.  про це згодом)

А потім було найцікавіше – робота в лаборатоії. Нашим завданням було приготування чипсів зі шкіри риби. Для цього шкіра риби ретельно миється зачищається від залишків кісток, луски та плавників, засолюється, нарізається на невеликі шматки та запікається в духовій шафі при t 200°C або смажиться у фритюрі. Такі чіпси не лише смачні, але й корисні, так як є джерелом колагену та мінеральних речовин. Це один зі шляхів мінімізації відходів та застосування принципів zero wast на практиці.

Екскурсія старим містом була дуже цікавою. Клайпеда неймовірно гарне та затишне місто..

Далі буде…

БІЛЬШЕ НОВИН