Триває марафон презентацій Топ-спеціальностей для студентів закладів фахової передвищої освіти
На минулому тижні Полтавський університет економіки і торгівлі продовжив марафон презентацій Топ-спеціальностей для студентів закладів фахової передвищої освіти. До заходу вже вкотре долучились студенти Полтавської, Житомирської, Кіровоградської, Дніпропетровської, Миколаївської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської, Чернігівської областей та інші.
13 листопада проведено онлайн зустріч з доцентом кафедри туристичного та готельного бізнесу Логвиним М. М. та студентами ПУЕТ спеціальності 242 «Туризм і рекреація». Зокрема, було наголошено на важливості подальшого навчання, представлено інформацію про переваги навчання на даній освітній програмі: про поєднання роботи з навчанням – через індивідуальний графік, про доступ до міжнародних професійних стажувань, про можливість здійснення академічної мобільності (національної та міжнародної), про набуття професійних навичок завдяки використанню спеціалізованого програмного забезпечення, про співпрацю із підприємствами (закладами, установами, організаціями) сфери туризму регіону. Особливо наголосили на важливості сфери туризму у післявоєнний період.
16 листопада підприємці кафедри підприємництва, торгівлі та біржової діяльності Балабан М.П., Іванов Ю.В., Юрко І.В. провели зустріч у формі круглого столу на тему «Підприємництво і логістика в післявоєнній відбудові України». Обговорили зміни в бізнесі під впливом воєнного стану, проблеми економіки України в післявоєнний період та перспективи започаткування власної справи після війни. Порівняли умови ведення бізнесу в Україні та за кордоном, визначили види підприємницької діяльності, що будуть найбільш затребувані в післявоєнний період. Особливо зацікавило студентів обговорення питань фінансового забезпечення започаткування бізнесу і можливостей отримати гранти. Підвели підсумок, що для того, щоб стати успішним підприємцем або логістом-професіоналом потрібно продовжувати навчання, і такі можливості студенти мають на освітній програмі «Підприємництво, торгівля та логістика». До зустрічі також доєднався завідувач кафедрою проф. Балабан П.Ю.
17 листопада кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства провели онлайн презентацію освітніх програм спеціальності 181 Харчові технології. Перед учасниками виступила завідувачка кафедри, проф. Хомич Г. П., яка розповіла про переваги професії та гаранти ОП «Харчові технології та інженерія» – Наконечна Ю.Г. і ОП «Ресторанні технології» – Горобець О. М.. Після презентації професій відбулася онлайн лекція доц. Бородай А.Б. на тему «Харчування для імунітету», на якій висвітлювала питання про імунітет, як систему протидії патогенним збудникам, вплив флори кишківника на формування та сприяння імунітету, на стан здоров’я людини в цілому, настрій, травлення і засвоєння їжі, і навіть на тривалість життя, про пробіотики та пребіотики, які сприяють життєдіяльності корисних для здоров’я бактерій. Слухачі зрозуміли, що здорове харчування є дієвою стратегією підтримки та покращення імунітету.
Наприкінці кожної онлайн зустрічі відповідальний секретар приймальної комісії Горячова О.О. мотивувала учасників до продовження навчання в університеті та роз’яснювала особливості дистанційного вступу.
Модерувала зустрічі директор Навчально-наукового інституту заочно-дистанційного навчання Шимановська В.Л., яка розповіла про організацію освітнього процесу в ПУЕТ за дистанційними технологіями.
Готуємось до нових цікавих зустрічей.
Віримо в перемогу!