Вітаємо з перемогою в Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва
25-26 жовтня викладачі та студенти кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ приймали участь у Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва, де учасники зі всієї України змагались у 13 номінаціях в 2 вікових групах : юніори ( до 23 років ) та професіонали ( від 23 років ).
Великою радістю та здобутком колективу стало визнання високої майстерності та креативності наших представників.
Так, доцентка кафедри ТХВРГ, к.т.н. та гарант освітньої програми «Ресторанні технології» Олександра Горобець була нагороджена Срібною медаллю за 2 місце в номінації «Ресторанні десерти» (кваліфікація професіонали). Олександра Михайлівна презентувала авторський десерт «Замріяна осінь» в якому використала сезонну місцеву сировину (зокрема гарбуз, хеномелес, груша, лохина), тому страва відрізнялася не лише оригінальними смаковими якостями, а й корисними властивостями.
Також Срібну медаль за 2 місце в номінації «Ресторанні десерти» (кваліфікація юніори) отримала студентка 4 курсу спеціальності Харчові технології Юлія Подойнік, яка здивувала членів журі вишуканим десертом «Квітка-Душа».
Дипломом нагороджена і третя учасниця від нашої команди – Вероніка Кольцова – мега талановита та цілеспрямована студентка спеціальності Харчові технології, яка уже на 1 курсі гідно представила університет в номінації «Основна страва з птиці» (кваліфікація юніори). Страва Вероніки «Полтавський викрутас», що являє собою курячий рулет з шийками креветок і шинкою, з соусом біск і буряково-апельсиновим гелем, та гратеном з батату, – отримала схвальні відгуки як в членів журі, так і в гостей конкурсу.
Ці два дні були неймовірно насиченими, адже в рамках заходу відбулася також Сесія шеф-кухарів: «Наша земля», де кращі професіонали кулінарної справи нашої країни показали 11 майстер-класів, темою яких була сучасна українська кухня. На своїх виступах спікери ділилися секретами успіху своїх закладів, демонстрували безліч кулінарних технік, показали можливості поєднання українських традицій і локальної сировини з інноваційними ресторанними технологіями для створення страв високої кухні.
Ми щиро вітаємо викладачів та студентів, які завдяки своїй наполегливій праці, творчості і креативності, ґрунтовним знанням та професійним навичкам , гідно представили ПУЕТ на кулінарному Чемпіонаті! Бажаємо подальших успіхів, натхнення в створенні новаторських гастрономічних шедеврів та нових перемог!