Eng
99

Виробнича практика – найважливіший елемент освітнього процесу для студентів-біотехнологів

Сучасний ринок праці вимагає добре підготованих фахівців різних галузей національного господарства, в тому числі й фахівців-біотехнологів. Фахівці з біотехнології відіграють важливу роль у розвитку харчової промисловості, вносячи значний внесок у покращення якості продуктів, їхню безпеку та ефективність виробництва. Саме на це спрямована освітня програми «Біотехнологія» у ПУЕТ.

Виробнича практика є одним із важливих елементів навчального процесу за освітньою програмою «Біотехнологія» спеціальності Біотехнології та біоінженерія. Метою практичної підготовки є самостійне вивчення виробництва і виконання кожним студентом в умовах підприємства відповідних виробничих завдань, а також збирання матеріалів, необхідних для виконання дипломних проектів. Виробнича практика формує у здобувачів вищої освіти професійні вміння, навички приймати самостійні рішення під час виконання конкретних завдань з урахуванням різних обов’язків, властивих майбутній професійній діяльності.

Сьогодні знайомимось зі студенткою 3 курсу освітньої програми «Біотехнологія»  Наталією Островерхою, проходить практику і працює в ТОВ «Полтава Хліб». Під час практичної підготовки Наталія ознайомилася із загальною технологією хлібопекарського виробництва, а саме особливостями процесу бродіння тіста, контролем якості сировини та готової продукції, основним технологічним обладнанням, із технічними умовами технологічних процесів, із заходами, що здійснює підприємство з метою підвищення виходу та якості готової хлібопродукції.

При проходженні практики студенти-біотехнологи  оволодівають сучасними методами, формами господарювання на підприємствах в галузях харчової промисловості, формують необхідні компетенції для прийняття самостійних рішень під час роботи в реальних виробничих умовах та ринкових відносинах. У здобувачів вищої освіти виховується потреба систематично поновлювати свої знання та творчо їх застосовувати в практичній діяльності, що сприяє розвитку самостійності, ініціативи і забезпечує повноцінну роботу випускників за фахом.

БІЛЬШЕ НОВИН