Виробнича практика студентів освітньої програми «Міжнародний бізнес»
Практична підготовка є невід’ємною складовою підготовки конкурентоспроможного фахівця, допомагає студентам навчитися застосовувати набуті знання і трансформувати їх у практичні навички, покращити свої комунікаційні здібності та навички роботи в команді, дізнатися більше про різні аспекти роботи підприємства, установи, організації. Сьогодні своїми враженнями та набутим досвідом діляться студенти спеціальності «Міжнародні економічні відносини», освітньої програми «Міжнародний бізнес».
Усім привіт! Я Агнеса Браженко, студентка другого курсу спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Зараз я проходжу практику на ТОВ «Глобинський м’ясокомбінат». Розповім, як це відбувається. Після ознайомлення з керівником відділу, ми узгодили програму практики та графік роботи. Ознайомилась з інструктажами з технічної безпеки та охорони праці; внутрішньогосподарським розпорядком робочого дня та діловодством підприємства. Вивчила умови діяльності, його виробничу структуру, спеціалізацію та економічний стан. Під час оглядової екскурсії підприємством ознайомилась з розпорядком дня для різних цехів та з технологією виробництва продукції (бургери, ковбаси, сосиски). Загалом під час проходження практики я краще почала розуміти професію, яку обрала.
Усім привіт, я – Дар’я Романюха, навчаюсь на четвертому курсі, освітня програма «Міжнародний бізнес». Проходження виробничої практики вважаю необхідною складовою у професійній підготовці студентів спеціальності «Міжнародні економічні відносини». Вже другий рік поспіль я вивчаю специфіку здійснення зовнішньоекономічної діяльності українськими підприємствами. Маючи змогу обирати базу виробничої практики, я надаю перевагу потужним вітчизняним підприємствам, які займаються експортом української продукції за кордон.
Цього року я проходжу виробничу практику на ПП ВТК «Лукас», одній із найбільших кондитерських компаній в Україні, яка має потужний виробничий потенціал у сфері харчової промисловості. Підприємство вразило мене насамперед високим професіоналізмом команди відділу зовнішньоекономічної діяльності, робота з якими впродовж трьох тижнів супроводжувалася вивченням специфіки операційного менеджменту компанії. Під час виробничої практики мала змогу досконало дослідити кадрову політику компанії, а також ознайомитися з результатами проведених переговорів із закордонними партнерами. Окрім цього, я закріпила знання з аналізу фінансового-господарської діяльності компанії та в цілому покращила свої soft skills завдяки постійній комунікації з працівниками підприємства, а також участі в розробці стратегії покращення функціонування бізнесу як на внутрішньому так і на зовнішньому ринках.
Привіт! Я – Євгенія Купрієнко, студентка 4 курсу, освітня програма «Міжнародний бізнес». Цьогоріч, почувши позитивні відгуки інших студентів, я вирішила пройти виробничу практику на ПП ВТК «Лукас», одному з найбільших в Україні підприємств з виробництва кондитерських виробів. Мені дуже сподобалася атмосфера, яка панує в офісі компанії. Колектив, із яким нам довелося працювати, складається з прекрасних людей та чудових фахівців, які завжди були готові ділитися з нами своїми знаннями та допомагали з пошуком інформації, необхідної для оформлення звіту з практики. За 3 тижні проходження практики на Лукасі я ознайомилася з критеріями вибору ділових партнерів компанії, особливостями проведення переговорів та складання зовнішньоекономічних договорів, фінансово-економічною діяльністю, рекрутингом та технологічною політикою підприємства. Ми також мали можливість відвідати виробничі цехи, де спостерігали за повним процесом виробництва та пакування кондитерських виробів. Для мене, як для студентки спеціальності «Міжнародні економічні відносини», була можливість поспілкуватися зокрема із фахівцями відділів продажу в межах України та за кордон, відділу маркетингу, відділу розвитку, від яких я змогла отримати відповідь на різного роду запитання, завдяки чому збагатила свої знання у розумінні процесів роботи підприємства «Лукас» та управлінні бізнесом загалом.
Доброго дня! Я – Діна Сичук, студентка другого курсу освітньої програми «Міжнародний бізнес». Зараз проходжу практику в Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції». Це чудова можливість на практиці вивчати особливості та аспекти написання грантових заявок, а також набувати практичних навичок з проектного менеджменту. Дуже дякую наставникам – Світлані Іванівні Туль та Віті Іванівні Рекотовій за безцінну підтримку та практичний досвід.
Привіт! Я – Пугач Ростислав, студент другого курсу, навчаюсь на спеціальності «Міжнародні економічні відносини», освітня програма «Міжнародний бізнес». Маю змогу отримувати безцінний практичний досвід на ПрАТ «Полтавпиво». Під час виробничої практики вивчаю зовнішньоекономічу діяльність підприємства, тому що воно є потужним експортером алкогольних та безалкогольних виробів по всьому світу. Працюючи з різними видами документів за допомогою цифрових програм я дізнався багато нового і цікавого. Вважаю, що знання отримані під час практичної підготовки є корисними, адже вони стосуються моєї професії та знадобляться мені в майбутньому.