Eng
54

Ректора ПУЕТ – Олексія Нестулю нагородили найвищою почесною відзнакою Укркоопспілки – «Золотий знак «СООР Україна»

Науковці, співробітники та студенти ПУЕТ щиро вітають Олексія Олексійовича Нестулю – доктора історичних наук, професора, ректора Полтавського університету економіки і торгівлі з приводу нагородження  Почесним знаком Укркоопспілки «Золотий знак «СООР Україна» за багаторічну сумлінну працю, вагомий внесок у підготовку висококваліфікованих фахівців для споживчої кооперації та інших галузей економіки України, значні досягнення в професійній діяльності, відданість кооперативним цінностям та з нагоди дня народження.

Голова Правління Укркоопспілки – Ілля Гороховський у вітальному адресі, на ім’я Заслуженого працівника народної освіти України, Лауреата Державної премії України  в галузі науки і техніки, професора Олексія Олексійовича Нестулі, зазначив, що він вирізняється високою професійною компетентністю, глибиною наукових досліджень, педагогічним талантом, новаторством у освітянській діяльності. Завдяки його таланту, Полтавський університет економіки і торгівлі, який з 2003 року очолює Олексій Олексійович Нестуля, є  одним з провідних приватних закладів вищої освіти України і визнаний в нашій державі лідер із впровадження інноваційних технологій в освітньому процесі та управлінні. Єдиний на теренах Полтавщини приватний заклад вищої освіти, ПУЕТ динамічно розвивається завдяки впровадженню в освітній процес сучасних освітніх технологій, участі в грантових проєктах, розробці та впровадженню унікальних освітніх програм. Зокрема, діють єдина в Україні магістерська програма «Освітня робототехніка», перший на вітчизняних теренах Освітній центр робототехніки, унікальний мейкерспейс, лабораторія адитивних технологій, сучасні лабораторії мікробіології, харчових виробництв, робототехніки, тренінгові центри.

Успішно розвивається міжнародна співпраця із закладами вищої освіти понад 50 країн, зокрема США, Франції, Великої Британії, Німеччини, Португалії, Румунії, Угорщини, Польщі, Чехії, Італії тощо.

Олексій Олексійович Нестуля – відомий в Україні та за її межами науковець. Він плідно поєднує організаторську та педагогічну діяльність з науково-дослідною роботою. Має понад 200 опублікованих наукових і навчально-методичних праць, з них 16 монографій, 5 книг, 10 навчальних посібників для здобувачів вищої освіти (2 – грифом МОН України), понад 130 статей у провідних наукових виданнях. Олексій Олексійович керує науково-дослідною темою «Розвиток краєзнавства в Україні (друга половина ХІХ – початок ХХ століття)», метою якої є з’ясування провідних тенденцій культури регіону й характеристика постатей видатних краян.  Останніми роками він плідно займається теоретичним осмисленням і практичною реалізацією концепції лідерства у сучасній освітній парадигмі.

Під керівництвом Олексія Олексійовича Нестулі  захищено 2 докторські дисертації та 12 кандидатських дисертацій. Нині його випускники – серед найавторитетніших науковців України та світу, обіймають високі державні посади та в органах місцевого самоврядування. Олексій Олексійович вважає, що кожна людина має талант, який потрібно підтримати і допомогти розвивати.

Олексій Нестуля є академіком Української академії наук та Української академії історичних наук, членом редакційних колегій наукових журналів «Археологічний літопис Лівобережної України», «Історична пам’ять».

Висока професійність, набутий волонтерський досвід, соціальна відповідальність і моральна репутація  колективу на чолі з Олексієм Нестулею сприяли реалізації на базі ПУЕТ гуманітарно-освітнього проєкту «Допомога в реабілітації та налагодженні повноцінного життя ВПО в Україні».

В університеті за ініціативи та за підтримки ректора реалізують низку соціально орієнтованих проєктів, спрямованих на підтримку і навчання людей поважного віку та осіб з особливими освітніми потребами, як от «Університет третього віку», «Центр освіти дорослих Полтавщини – середовище особистого і професійного розвитку».

Просвітницька,  волонтерська і доброчинна діяльність – важливі складники Місії Полтавського університету економіки і торгівлі. Кооперативні принципи співпраці й підтримки, концентровані в гаслі «Свій до свого по своє!» об’єднують університетську спільноту, сприяють розвитку ЗВО як соціальної інституції, яка відіграє посутню роль у гуманітарних процесах Полтавщини й України загалом.

Шановний Олексію Олексійовичу, бажаємо Вам і надалі залишатись таким енергійним і завзятим, щирим та щедрим на добро. Хай в усіх справах Вас супроводжують успіх та підтримка колег, втілюються найсміливіші проєкти!

БІЛЬШЕ НОВИН