Проєкти
Головна / Проєкти / Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)
Контактна інформація:
вул. Коваля, 3, Полтава, 36014
 
Приймальня ректора:
Тел./Факс.: (0532) 50-91-70
 
Ректор:
Тел.: (0532) 56-13-48
 
Канцелярія:
Тел./Факс.: (0532) 50-02-22

Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)

 

 

Виконавець проєкту: Вищий навчальний заклад Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі» 

Номер проєкту: 621189-EPP-1-2020-1-UA-EPPJMO-MODULE 

Завдання проєкту:

  • поширення європейського досвіду управління безпечністю харчових продуктів на принципах HACCP;
  • навчання виробників продуктів харчування з європейського досвіду та європейських вимог у харчовому законодавстві;
  • впровадження законодавства про безпечність харчових продуктів в рамках Угоди про асоціацію між Україною та ЄС та перехід на європейські стандарти виробництва безпечних харчових продуктів, а також розширення можливостей експорту харчових продуктів до ЄС.

Активності проєкту:

  • організація та проведення навчального модуля «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)»;
  • розроблення дистанційного курсу навчального модуля «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів (НАССР)» та електронного посібника;
  • проведення наукового дослідження та публікація матеріалів на тему «Європейський досвід впровадження системи управління  безпечністю харчових продуктів»;
  • проведення круглого столу «Особливості імплементації системи  безпечністю харчових продуктів у рамках угоди про асоціацію України та ЄС».

Термін реалізації проєкту: 2020 - 2023 роки

 

Аліна Ткаченко

керівниця проєкту, викладачка проєкту

к. т. н., доцентка кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи, керівниця науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР», директорка інституту бізнесу та сучасних технологій. 

Людмила Губа 

викладачка проєкту

к. т. н., заступниця директора інституту бізнесу та сучасних технологій, доцентка  кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи, членкиня-кореспондентка Української технологічної академії, відповідальна  секретарка збірника «Науковий вісник Полтавського університету економіки і торгівлі», серія «Технічні науки». 

Юлія Басова

викладачка проєкту

провідна наукова співробітниця Навчально-наукового центру забезпечення якості вищої освіти,  к. т. н., доцентка  кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи. 

Олена Горячова 

викладачка проєкту

заступниця директора інституту заочно-дистанційної освіти,  к. т. н., доцентка  кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи. 

Наталія Катеренчук 

викладачка проєкту

головна спеціалістка відділу безпечності харчових продуктів Головного управління Держпродспоживслужби в Полтавській області. Сертифікований аудитор -  Certificate of Successful Completion-Food Safety Management Systems Auditor/Lead Auditor Training Course (Based on ISO 22000:2005 Standard). 

Інна Пахомова 

відповідальна за якість реалізації проєкту

директорка  навчально-наукового інституту проектів та інновацій, к. т. н.

Юлія Перегуда 

Еразмус+ координаторка проєкту, перекладачка проєкту

директорка міжнародного науково-освітнього центру

Людмила Зінченко 

бухгалтерка проєкту

заступниця начальника фінансово-економічного управління

Богдан Пащенко 

відповідальний за поширення результатів реалізації проєкту

завідувач відділу інтернет-маркетингу департаменту маркетингу

 

 

 

Контактна інформація
 
Email: haccpconsult2020@gmail.com
 
https://www.facebook.com/EEIFSMS/

 

 

Полтавський університет економіки і торгівлі виграв грант Erasmus + за напрямом Жан Моне «European Experience of Implementation of the food safety management system HACCP (Hazard analysis and critical control points)»

Виконавче агентство із питань освіти, аудіовізуальних засобів і культури (ЕАСЕА) Європейської Комісії оголосило результати конкурсу 2020 року за напрямом Жан Моне. Цьогоріч обрано 38 проєктів переможців за участі України: 25 Modules, 2 Centre of Excellence, 5 Chairs, 5 Projects, 1 Support to Associations, що координують 24 українських організації:  21 ЗВО, 2 громадські організації та 1 дослідницький заклад. Серед переможців і Полтавський університет економіки і торгівлі з проєктом «Європейський досвід впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів НАССР». Автор проєкту – декан факультету товарознавства, торгівлі та маркетингу, керівник науково-тренінгової лабораторії «Школа НАССР» Аліна Ткаченко. До складу проєктної групи увійшли доценти кафедри товарознавства, біотехнології, експертизи та митної справи Олена Горячова, Юлія Басова та Людмила Губа. Мета проекту – поширити європейський досвід управління безпечністю харчових продуктів на принципах НАССР. Проєкт розраховано на 3 роки та передбачене щорічне проведення навчальних модулів для студентів і працівників операторів ринку харчових продуктів, тривалість – 120 годин кожен. Також заплановано розроблення дистанційного курсу, написання науково-дослідних статей, присвячених питанням впровадження системи управління безпечністю харчових продуктів і проведення круглого столу на тему впровадження системи НАССР у контексті інтеграції вітчизняного харчового законодавства з європейським. Загальна сума фінансування проєкту Європейським Союзом – 28 000 євро.