Eng

Записи по темі: Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community

28 січня 2025 р. кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства взяла участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, яка присвячена актуальним питанням дуальної освіти “Дуальна освіта — від ідеї до диплома”. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей співпраці, що сприяють якісному підготуванню здобувачів вищої освіти. Обговорювали, як […]

Профорієнтаційна зустріч зі студентами Полтавського фахового кооперативного коледжу

27 січня 2025 року відповідальний секретар Приймальної комісії універистету, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. Миронов Д. А. та доцентка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к.т.н. Гередчук А.М. зустрілися зі студентами-випускниками Полтавського фахового кооперативного коледжу. Під час зустрічі ознайомили майбутніх випускників з особливостями навчання у ПУЕТ, детально розповіли про сучасні освітні програми. […]

Підвищили кваліфікацію викладачі кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Викладачі кафедри ТХВРГ постійно підвищують кваліфікацію, тож нещодавно пройшли виробниче стажування на підприємстві ТОВ “Пирятинський делікатес”, яке є одним з лідерів виробництва високоякісних напівфабрикатів Полтавщини. Підприємство має сучасні технологічні лінії з виробництва заморожених продуктів для швидкого приготування: пельмені, млинці, котлети і страви з м’ясного фаршу, голубці, чебуреки, пиріжки, сирники, готові страви в реторт-пакетах, продукцію за […]

Відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт студентів спеціальності Харчові технології

Протягом тижня, згідно графіків консультацій викладачів кафедри ТХВРГ, відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт з навчальних дисциплін поточного семестру студентами 1- 3 курсів спеціальності Харчові технології, які навчаються за індивідуальними графіками. Разом з доцентами кафедри Горобець О.М, Гередчук А.М, Бородай А.Б., Молчановою Н.Ю., Наконечною Ю.Г, Чоні І.В., Гайворонською З.М. студенти опановували методики дослідження якості сировини […]

Майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця

13 листопада 2024 р. відбувся майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця, який до того ж навчається на третьому у курсі спеціальності 181 “Харчові технології”. Євген розповів слухачам чим відрізняються суші та роли, про особливості роботи сушиста, про тренди японської кухні в Україні. І, звичайно ж, поділився секретами приготування суші та ролів “Філадельфія сезам”, […]

Візит до Кулінарного центру компанії МХП

28 жовтня 2024 р. студенти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри #ТХВРГ #ПУЕТ відвідали Кулінарний центр компанії МХП – унікальний інноваційний простір, який функціонує з 2021 року та має понад 3000 м2 виробничих потужностей. Технології та обладнання Кулінарного центру дозволяють випускати продукти у форматах ready-to-cook і ready-to-eat, які спрощують роботу закладів ресторанного господарства і […]

Лекція для керівників закладів освіти Полтавської області

В період з 1.10.2024 по 24.10.2024 завідувач кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ Олександра Михайлівна Горобець прочитала лекцію на тему «Норми харчування в закладах освiти. Загальнi правила проведення бракеражу готових страв та виробiв» для керівників закладів освіти Полтавської області. Дана активність була організована з метою  виконання наказу Міністерства освіти і науки України від […]

Продовжуємо співпрацю зі стейкхолдерами

3.10.2024 р. відбувся майстер-клас від шеф-кухаря ресторану “Хмільний” Юрія Сточного, який продемонстрував технологію популярних та вишуканих страв – стейк “Рібай” (з перцевим соусом, цибулевим конфітюром та карамелізованими томатами) і салат з креветками, йогуртово-лаймовим соусом та арахісовим праліне. Під час майстер-класу шеф розповів студентам про особливості і показники якості м’яса для стейків, показав декілька способів приготування […]

ПУЕТ – це КРУТО!!!

А знаєш чому ПУЕТ – це КРУТО!? Тому що ВИПУСКНИКИ ПУЕТ – це КРУТО!!! ПИШАЄМОСЯ!!! Юрій Діденко – випускник спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів (2007 р.) – це КРУТО!!! Best Chefs of Ukraine (сторінка у Фейсбук): «На фото талановиті шеф-кухарі, які брали участь у створенні книжки «Смаки України». Ця книжка – […]

ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПУЕТ – ЦЕ РУШІЙНА СИЛА ГАСТРОЕВОЛЮЦІЇ

Якщо ти мрієш працювати у сфері, що розвивається і має великі перспективи, прагнеш максимально реалізовувати свої креативні здібності, то твій вибір – спеціальність 181 Харчові технології в Полтавському університеті економіки і торгівлі! Передивився всі сезони кулінарних шоу, мрієш про своє крафтове виробництво сиру, шоколаду, борошняних чи м’ясних виробів?  ̶  тобі до нас. Хочеш стати успішним […]