Eng
TOP NEWS

ВСТУПНИКУ 2026!

Бажаєте успішно скласти НМТ? Не експериментуйте – завітайте до ПУЕТ! У Полтавському університеті економіки і торгівлі з 1 жовтня 2025 року до 30 квітня 2026 року діють довгострокові курси підготовки до НМТ. Формат: заняття в аудиторіях, групи до 15 осіб. Предмети на вибір: українська мова математика історія України англійська мова Викладання здійснюють досвідчені викладачі ПУЕТ […]

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ
TOP NEWS

Встигни стати студентом у 2025 році!

Полтавський університет економіки і торгівліоголошує додатковий набір на бакалаврат! Якісна освіта, практика, можливості! Доступна вартість навчання, стажування, міжнародні програми. Зручний кампус та гнучкі формати навчання – все для тебе! Реєстрація заяв вступників до 14 вересня 2025 року. Зарахування вступників до 20 вересня 2025 року. Змінюй своє майбутнє! Дій зараз! Приймальна комісія ПУЕТ працює щодня: 8:00-18:00 […]

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ
TOP NEWS

ПУЕТ ПІДТВЕРДИВ СВОЄ ЛІДЕРСТВО СЕРЕД ПРИВАТНИХ ЗВО УКРАЇНИ У МІЖНАРОДНОМУ РЕЙТИНГУ WEBOMETRICS RANKING OF WORLD’S  UNIVERSITIES JANUARY 2025

Національна дослідницька рада Іспанії опублікувала чергову редакцію міжнародного рейтингу університетів світу Webometrics Ranking of World’s Universities January 2025. Згідно з результатами рейтингу Webometrics Ranking of World’s Universities January 2025 (Edition 2025.1.0 beta v2) Полтавський університет економіки і торгівлі посідає першу сходинку серед приватних закладів вищої освіти України. Січневе видання 2025 року включає майже 32 000 вищих навчальних закладів […]

TOP NEWS

Оновлено алгоритм отримання державних грантів на навчання

Шановні вступники 2024 року на освітній ступінь бакалавр, які вступили на денну форму навчання та мають право на отримання державного гранту на навчання! 13 вересня уряд ухвалив зміни до Постанови про реалізацію пілотного проєкту щодо надання державних грантів на здобуття вищої освіти. Важливо: критерії для надання державних грантів та їхні суми не змінюються. Відтепер оновлений […]

ДІЗНАТИСЬ БІЛЬШЕ
TOP NEWS

Отримайте кваліфіковану допомогу з отримання дублікатів документів про освіту: важлива інформація та контакти для звернень

З питань щодо замовлення дублікатів документів про вищу освіту (диплома або додатка до диплома). З питань щодо не відображення  документів про вищу освіту в застосунку Дія  звертатися

Ви переглядаете тег: Кафедра Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community

28 січня 2025 р. кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства взяла участь у зустрічі спільноти освітян Tech Educators Community, яка присвячена актуальним питанням дуальної освіти “Дуальна освіта — від ідеї до диплома”. Захід об’єднав представників закладів вищої освіти та бізнесу для обговорення ефективних моделей співпраці, що сприяють якісному підготуванню здобувачів вищої освіти. Обговорювали, як […]

Профорієнтаційна зустріч зі студентами Полтавського фахового кооперативного коледжу

27 січня 2025 року відповідальний секретар Приймальної комісії універистету, доцент кафедри готельно-ресторанної та курортної справи, к.т.н. Миронов Д. А. та доцентка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к.т.н. Гередчук А.М. зустрілися зі студентами-випускниками Полтавського фахового кооперативного коледжу. Під час зустрічі ознайомили майбутніх випускників з особливостями навчання у ПУЕТ, детально розповіли про сучасні освітні програми. […]

Підвищили кваліфікацію викладачі кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Викладачі кафедри ТХВРГ постійно підвищують кваліфікацію, тож нещодавно пройшли виробниче стажування на підприємстві ТОВ “Пирятинський делікатес”, яке є одним з лідерів виробництва високоякісних напівфабрикатів Полтавщини. Підприємство має сучасні технологічні лінії з виробництва заморожених продуктів для швидкого приготування: пельмені, млинці, котлети і страви з м’ясного фаршу, голубці, чебуреки, пиріжки, сирники, готові страви в реторт-пакетах, продукцію за […]

Відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт студентів спеціальності Харчові технології

Протягом тижня, згідно графіків консультацій викладачів кафедри ТХВРГ, відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт з навчальних дисциплін поточного семестру студентами 1- 3 курсів спеціальності Харчові технології, які навчаються за індивідуальними графіками. Разом з доцентами кафедри Горобець О.М, Гередчук А.М, Бородай А.Б., Молчановою Н.Ю., Наконечною Ю.Г, Чоні І.В., Гайворонською З.М. студенти опановували методики дослідження якості сировини […]

Майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця

13 листопада 2024 р. відбувся майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця, який до того ж навчається на третьому у курсі спеціальності 181 “Харчові технології”. Євген розповів слухачам чим відрізняються суші та роли, про особливості роботи сушиста, про тренди японської кухні в Україні. І, звичайно ж, поділився секретами приготування суші та ролів “Філадельфія сезам”, […]

Візит до Кулінарного центру компанії МХП

28 жовтня 2024 р. студенти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри #ТХВРГ #ПУЕТ відвідали Кулінарний центр компанії МХП – унікальний інноваційний простір, який функціонує з 2021 року та має понад 3000 м2 виробничих потужностей. Технології та обладнання Кулінарного центру дозволяють випускати продукти у форматах ready-to-cook і ready-to-eat, які спрощують роботу закладів ресторанного господарства і […]

Лекція для керівників закладів освіти Полтавської області

В період з 1.10.2024 по 24.10.2024 завідувач кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ Олександра Михайлівна Горобець прочитала лекцію на тему «Норми харчування в закладах освiти. Загальнi правила проведення бракеражу готових страв та виробiв» для керівників закладів освіти Полтавської області. Дана активність була організована з метою  виконання наказу Міністерства освіти і науки України від […]

Продовжуємо співпрацю зі стейкхолдерами

3.10.2024 р. відбувся майстер-клас від шеф-кухаря ресторану “Хмільний” Юрія Сточного, який продемонстрував технологію популярних та вишуканих страв – стейк “Рібай” (з перцевим соусом, цибулевим конфітюром та карамелізованими томатами) і салат з креветками, йогуртово-лаймовим соусом та арахісовим праліне. Під час майстер-класу шеф розповів студентам про особливості і показники якості м’яса для стейків, показав декілька способів приготування […]

ПУЕТ – це КРУТО!!!

А знаєш чому ПУЕТ – це КРУТО!? Тому що ВИПУСКНИКИ ПУЕТ – це КРУТО!!! ПИШАЄМОСЯ!!! Юрій Діденко – випускник спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів (2007 р.) – це КРУТО!!! Best Chefs of Ukraine (сторінка у Фейсбук): «На фото талановиті шеф-кухарі, які брали участь у створенні книжки «Смаки України». Ця книжка – […]

Майстер-клас з приготування коктейлів

30.06.2024 р. на кафедрі ТХВРГ відбувся майстер-клас з приготування коктейлів, який провів студент 1 курсу освітньої програми “Ресторанні технології” Андрій Іладій. На даний час Андрій працює старшим барменом ресторану “Forest” готельно-ресторанного комплексу “Verholy Relax Park”. Під час майстер-класу він розповів про свій досвід з розробки нових рецептур коктейлів, особливості технології безалкогольних і алкогольних коктейлів, необхідні […]