Eng

Записи по темі: Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Майстер-клас з приготування коктейлів

30.06.2024 р. на кафедрі ТХВРГ відбувся майстер-клас з приготування коктейлів, який провів студент 1 курсу освітньої програми “Ресторанні технології” Андрій Іладій. На даний час Андрій працює старшим барменом ресторану “Forest” готельно-ресторанного комплексу “Verholy Relax Park”. Під час майстер-класу він розповів про свій досвід з розробки нових рецептур коктейлів, особливості технології безалкогольних і алкогольних коктейлів, необхідні […]

Участь у першому Фестивалі інноваторів «POLTAVA Innovation Day»

Полтавський університет економіки і торгівлі узяв участь у першому Фестивалі інноваторів «POLTAVA Innovation Day», який проходив 26 травня за підтримки Української мережі бізнес-янголів та інвесторів, Полтавського інвестиційного клубу, Полтавської ОВА, Полтавської міської ради та Агенції регіонального розвитку Полтавської області «Офіс євроінтеграції». Організаторами заходу виступили Науковий кластер «Наукові Парки України», Міжнародний візійний інститут стратегічного партнерства та […]

Академічна мобільність Erasmus+ викладачів кафедри ТХВРГ

У період 6-10 травня 2024 року доцентки кафедри ТХВРГ ПУЕТ Аліна Гередчук та Юлія Наконечна в рамках програми академічної мобільності Erasmus+ staff mobility for training  відвідали провідний вищий навчальний заклад Литви Vilniaus kolegija (VIKO) (м. Вільнюс). До Міжнародного тижня навчання персоналу «Applied RDI: Connect, Create, Change» долучилося 40 учасників з країн Європи, Азії, Африки та […]

Виїзні заняття на виробництві

Виїзні заняття на виробництві є постійною практикою кафедри ТХВРГ #ПУЕТ , адже вони допомагають закріпити теоретичні знання, відпрацювати технологію в виробничих умовах, здобути практичні навички та підвищити якість підготовки інженерів-технологів. Тож 22.05.2024 р. в рамках теми “Технологія шоколаду та цукерок” навчальної дисципліни Харчові технології, студенти другого курсу та викладачі кафедри відвідали крафтову майстерню шоколаду “Afrodiziak”, […]

Майстер-клас від учасника телевізійного шоу “Майстер-шеф”

16.05.2024 р. в рамках Марафону з якості #ПУЕТ на кафедрі ТХВРГ відбувся майстер-клас від нашого випускника, учасника телевізійного шоу “Майстер-шеф” та амбітного кулінара Олександра Козярчука. Олександр приготував відому автентичну страву Західних регіонів України – палюшки з грибним соусом. Здається проста страва з картоплі, але в руках віртуозного кулінара, вона стала справжнім ресторанним шедевром – тут […]

Відбувся VI Полтавський кулінарний конкурс

15 травня 2024 року відбувся VI Полтавський кулінарний конкурс! Нарешті відбулася подія, яку ми чекали декілька років – у ПУЕТ пройшов VI Полтавський кулінарний конкурс, в якому юні і амбітні кулінари демонстрували свою майстерність і професійні навички, творчість і креативність! Учасників конкурсу привітали проректор з науково-педагогічної роботи Олександр Манжура та директорка навчально-наукового інституту денної освіти […]

Марафон з якості в ПУЕТ: VI Полтавський кулінарний конкурс «Творчі, вмілі, завзяті»!

Шановні науково-педагогічні працівники й студенти закладів вищої та професійно-технічної освіти! В рамках марафону з якості в ПУЕТ кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ запрошує юних кулінарів до участі в VI-му Полтавському кулінарному конкурсі «Творчі, вмілі, завзяті»! Дата проведення конкурсу: 15.05. 2024 р. Час: 10:00-15:00 год. Місце: ПУЕТ (м. Полтава, вул. Івана Банка (Коваля), […]

Здобутки наших науковців

Викладачі кафедри ТХВРГ ПУЕТ завжди займають активну позицію та постійно долучаються до суспільно важливих ініціатив. Так, в.о. завідуючої кафедри ТХВРГ ПУЕТ Олександра Горобець ввійшла до колективу розробників Збірника рецептур страв, рекомендованих для харчування дітей в закладах освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку та закладах соціального захисту, що був підготовлений у межах Стратегії реформування системи шкільного […]

Практична підготовка – сходинка до успішного майбутнього інженерів-технологів

В сучасних умовах зростає роль інженерів-технологів. Вони повинні володіти відповідними знаннями, уміннями, навичками, які дозволяють впроваджувати і ефективно застосовувати на практиці сучасні технології та високопродуктивне обладнання, що виробляє високоякісні харчові продукти, бути здатними керувати складними процесами на підприємствах переробної галузі, удосконалювати і розробляти прогресивні технології виробництва продукції ресторанного господарства. Виробнича практика сприяє формуванню особистості майбутнього […]

Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу»

4-5 грудня 2023 року відбулася Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Інноваційні технології та реалізація концепції Zero-waste у харчових технологіях і сфері ресторанного, готельного та туристичного бізнесу», організована кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі #ПУЕТ. Програма конференції передбачала висвітлення питань з трьох напрямків: впровадження концепції Zero-waste в інноваційних технологіях харчових продуктів; екологізації […]