Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства знаходиться на першому та третьому поверхах університету і до її складу належать кабінети та лабораторії:
Аудиторія 106 – лабораторія стандартизації, метрології і контролю якості, теоретичних основ технології харчових виробництв, харчових технологій, наукових досліджень та технічної творчості.
Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри
- теоретичні основи технологій харчових виробництв
- харчові технології
- стандартизація, метрологія і контроль якості
- методи контролю продукції в галузі
Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.
Аудиторія 107 – кабінет інноваційних технологій в ресторанному господарстві
Кабінет організований для проведення лекцій із застосуваннями мультимедійної трансляції, лабораторних та практичних занять з технологічних дисциплін, для проведення майстер-класів, тренінгів за участю провідних майстрів кулінарного мистецтва України і зарубіжжя, випускників і студентів ПУЕТ.
Відповідно кабінет оснащений сучасним обладнанням (пароконвектомат, плити електричні, тістоміс, соковижималка, м’ясорубка тощо) і необхідними кухонним і столовим посудом, кухонних інвентарем, приборами. Організовані робочі місця для здійснення технологічного процесу. Для слухачів встановлені 30 стільців зі стільницями.
Аудиторія 109 – лабораторія технології ресторанного господарства
Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри:
- технології продукції ресторанного господарства
- основи класичної кулінарії
- основи кондитерської справи
- інноваційні ресторанні технології
- прогресивні ресторанні технології
- кулінарні тренди та гастрономічний туризм
- Food коучинг з харчування
До основних задач та функцій лабораторії відносяться
- методичне і організаційно-технічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, занять гуртка кулінарної майстерності, заліків та екзаменів з дисциплін;
- надання допомоги студентам у самостійній роботі над вивченням вищеперерахованих дисциплін;
- організація групових та індивідуальних консультацій;
- організація атестації студентів на присвоєння кваліфікації кухаря;
- організація регіонального кулінарного конкурсу;
- організація майстер-класів, тренінгів провідних кухарів, кондитерів, роботодавців;
- організація виставок кулінарних і кондитерських виробів;
- організаційно-технічне і методичне забезпечення проведення наукової студентської роботи, конкурсів на краще знання курсу;
- сприяння розвитку професійних і практичних навиків у студентів;
- формування у студентів дбайливого відношення до матеріальних цінностей; розвиток пізнавального інтересу до майбутньої професії;
- створення комплексу навчальної документації з дисциплін, що включає розробку тематичних планів, завдань для позакласної самостійної роботи, технологічних карток і схем
Аудиторія 110 – кабінет мікробіології
Призначений для проведення занять з дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв».
Крім того в кабінеті здійснюється:
- методичне та організаційно-технологічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, заліків та екзаменів;
- надання допомоги студентам в самостійній роботі при вивченні дисциплін “Мікробіологія харчових виробництв”;
- організація групових та індивідуальних консультацій;
- організаційно-технічне та методичне забезпечення, проведення наукової студентської роботи, проведення досліджень до магістреських робіт та наукої теми кафедри.
Аудиторія 227 – кабінет стандартизації та сертифікації
В кабінеті організовані 24 робочих місця, оснащених комп’ютерами. В аудиторії є в наявності комплект технічної документації з стандартизації та сертифікації. В комп’ютерах встановлені програми для забезпечення дисциплін університету за різними освітніми програмами. Кабінет використовується для захисту бакалаврських та магістерських робіт, проведення презентацій, наукових, науково-методичних конференцій.
Аудиторія 327 – лабораторія технології переробки м’яса та м’ясопродуктів
Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри
- технологія галузі
- технологія біовиробництв
- формування сировинних ресурсів
- методи контролю продукції в галузі
- проведення дослідів до виконання магістерських робіт
Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.
Аудиторія 403 – лабораторія процесів і апаратів харчових виробництв
Лабораторія призначена для проведення лабораторних та практичних занять з дисциплін спеціальностей «Харчові технології», «Ресторанні технології»:
- процеси і апарати харчових виробництв;
- основи автоматизованого проектування;
- екологія і безпека харчових продуктів.
Лабораторія оснащена необхідним обладнанням та приборами для відпрацювання необхідних практичних навичок в роботі технологічного обладнання, приборів і приладів контролю безпеки. В лабораторії організовано 5 комп’ютерних робочих місць з встановленою програмою ПЗ КОМПАС-3D V11 в будівництві і ПЗ КОМПАС-3D V11 в машинобудуванні для набуття навичок проектування закладів ресторанного господарства і харчових виробництв.