Eng

Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Завідувачка кафедри технологій харчових виробництв та ресторанного господарства
Хомич Галина Панасівна
Дізнатись більше
Доктор технічних наук, професор
Тюрікова Інна Станіславівна
Горобець Олександра Михайлівна
Доцент кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к. т. н., доцент
Горобець Олександра Михайлівна
Дізнатись більше
Кандидат технічних наук, доцент
Олійник Наталія Вікторівна
Кандидат технічних наук, доцент
Суткович Тетяна Юліанівна
Кандидат технічних наук, доцент
Чоні Інна Володимирівна
Кандидат технічних наук, доцент
Наконечна Юлія Григорівна
Кандидат технічних наук, доцент
Шелудько Вікторія Миколаївна
кандидат ветеринарних наук, доцент
Бородай Анжела Борисівна
кандидат технічних наук, старший викладач
Гередчук Аліна Михайлівна
асистент
Скобельська Наталія Володимирівна
завідувач лабораторіями
Прокопенко Ірина Петрівна
майстер виробничого навчання
Гончаренко Валентина Федорівна
старший лаборант
Львова Світлана Вікторівна
лаборант
Медведєва Світлана Олексіївна

Контакти

Пошта thvrg@puet.edu.ua
Посилання http://www.thvrg.puet.edu.ua
Кабінет 340

Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства знаходиться на першому та третьому поверхах університету і до її складу належать кабінети та лабораторії:

Аудиторія 106 – лабораторія стандартизації, метрології і контролю якості,  теоретичних основ технології харчових виробництв, харчових технологій, наукових досліджень та технічної творчості.

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри 

  • теоретичні основи технологій харчових виробництв
  • харчові технології
  • стандартизація, метрологія і контроль якості
  • методи контролю продукції в галузі

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 107 – кабінет інноваційних технологій в ресторанному господарстві

Кабінет організований для проведення лекцій із застосуваннями мультимедійної трансляції, лабораторних та практичних занять з технологічних дисциплін, для проведення майстер-класів, тренінгів за участю провідних майстрів кулінарного мистецтва України і зарубіжжя, випускників і студентів ПУЕТ.

Відповідно кабінет оснащений сучасним обладнанням (пароконвектомат, плити електричні, тістоміс, соковижималка, м’ясорубка тощо) і необхідними кухонним і столовим посудом, кухонних інвентарем, приборами. Організовані робочі місця для здійснення технологічного процесу. Для слухачів встановлені 30 стільців зі стільницями.

Аудиторія 109 – лабораторія технології ресторанного господарства

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри:

  • технології продукції ресторанного господарства
  • основи класичної кулінарії
  • основи кондитерської справи
  • інноваційні ресторанні технології
  • прогресивні ресторанні технології
  • кулінарні тренди та гастрономічний туризм
  • Food коучинг з харчування

До основних задач та функцій лабораторії відносяться

  • методичне і організаційно-технічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, занять гуртка кулінарної майстерності, заліків та екзаменів з дисциплін;
  • надання допомоги студентам у самостійній роботі над вивченням вищеперерахованих дисциплін;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організація атестації студентів на присвоєння кваліфікації кухаря;
  • організація регіонального кулінарного конкурсу;
  • організація майстер-класів, тренінгів провідних кухарів, кондитерів, роботодавців;
  • організація виставок кулінарних і кондитерських виробів;
  • організаційно-технічне і методичне забезпечення проведення наукової студентської роботи, конкурсів на краще знання курсу;
  • сприяння розвитку професійних і практичних навиків у студентів;
  • формування у студентів дбайливого відношення до матеріальних цінностей; розвиток пізнавального інтересу до майбутньої професії;
  • створення комплексу навчальної документації з дисциплін, що включає розробку тематичних планів, завдань для позакласної самостійної роботи, технологічних карток і схем

Аудиторія 110 – кабінет мікробіології

Призначений для проведення занять з дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв».

Крім того в кабінеті здійснюється:

  • методичне та організаційно-технологічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, заліків та екзаменів;
  • надання допомоги студентам в самостійній роботі при вивченні дисциплін  “Мікробіологія харчових виробництв”;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організаційно-технічне та методичне забезпечення, проведення наукової студентської роботи, проведення досліджень до магістреських робіт та наукої теми кафедри.

Аудиторія 227 – кабінет стандартизації та сертифікації

В кабінеті організовані 24 робочих місця, оснащених  комп’ютерами. В аудиторії є в наявності комплект технічної документації з стандартизації та сертифікації. В комп’ютерах встановлені програми для забезпечення дисциплін університету за різними освітніми програмами. Кабінет використовується для захисту бакалаврських та магістерських робіт, проведення презентацій, наукових, науково-методичних конференцій.

Аудиторія 327 – лабораторія технології переробки м’яса та м’ясопродуктів

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри

  • технологія галузі
  • технологія біовиробництв
  • формування сировинних ресурсів
  • методи контролю продукції в галузі 
  • проведення дослідів до виконання магістерських робіт   

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 403 – лабораторія процесів і апаратів харчових виробництв

Лабораторія призначена для проведення лабораторних та практичних занять з дисциплін спеціальностей «Харчові технології», «Ресторанні технології»:

  • процеси і апарати харчових виробництв;
  • основи автоматизованого проектування;
  • екологія і безпека харчових продуктів.

Лабораторія оснащена необхідним обладнанням та приборами для відпрацювання необхідних практичних навичок в роботі технологічного обладнання, приборів і приладів контролю безпеки. В лабораторії організовано 5  комп’ютерних робочих місць з встановленою програмою  ПЗ КОМПАС-3D V11 в будівництві і ПЗ КОМПАС-3D V11 в машинобудуванні для набуття навичок проектування закладів ресторанного господарства і харчових виробництв.

Тематичні новини

Стажування студентів спеціальності Харчові технології (Юлія Подойнік та Марії Литвин) на чолі з доценткою кафедри Горобець О.М. у Литві

Перший день стажування в м.Клайпеда (Литва) був доволі насичений та почався з презентації навчальних закладів.  Свої ВНЗ презентували студенти з Польщі, Чехії, Естонії та Греції. Далі була командна робота над презентаціями, в який потрібно висвітлити певну проблематику.  про це згодом) А потім було найцікавіше – робота в лаборатоії. Нашим завданням було приготування чипсів зі шкіри риби. […]

17

Вітаємо з перемогою в Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва

25-26 жовтня викладачі та студенти кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ приймали участь у Чемпіонаті України з кулінарного мистецтва, де учасники зі всієї України змагались у 13 номінаціях в 2 вікових групах : юніори ( до 23 років ) та професіонали ( від 23 років ). Великою радістю та здобутком колективу стало визнання […]

49

Майстер-клас з фуд-флористики

У рамках Тижня кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства  ПУЕТ, для студентів спеціальності 181 «Харчові технології» відбувся практичний майстер-клас з фуд-флористики – тобто створення композицій з квітів і фруктів. АНЖЕЛА БОРОДАЙ – доцент кафедри технології харчових виробництв і ресторанного господарства:  Сьогодні у нас тут 1 і 2 курси. Ми запропонували на вибір – створюватимемо […]

49

Майстер-клас з розпису пряників на тему – “Патріотичні мотиви”

23 жовтня на кафедру технології харчового виробництва та ресторанного господарства Полтавського університету економіки і торгівлі завітали учні 10 та 11 класів Полтавської загальноосвітньої школи № 4. Вони взяли участь в майстер-класі з розпису пряників на тему – “Патріотичні мотиви”. Навчала дітей підбирати інгредієнти, кольори для художнього розпису смаколиків та готувати глазур майстер виробничого навчання Валентина […]

59

Гостьова лекція на тему:” Тарілка здорового харчування”

У рамках навчальної дисципліни “Food-коучинг у харчуванні” 4.10.2023 р. відбулася гостьова лекція від власниці жіночих фітнес-клубів FitCurves у Полтаві та спеціаліста зі здорового харчування (нутриціолога) Олександри Бейерлейн на тему:” Тарілка здорового харчування”. Пані Олександра розповіла про своє навчання, життєвий шлях, розвиток улюбленої справи. Під час лекції студенти спеціальності 181 Харчові технології почули цікаву інформацію про […]

61

Гостьова лекція від власниці крафтового виробництва молока і молочних продуктів Катерини Скрильник

У рамках навчальної дисципліни “Крафтові технології” 25.09.2023 р. відбулася гостьова лекція від власниці сімейного крафтового виробництва молока і молочних продуктів “Молочна ферма Скрильників” (село Бутенки Полтавського району) Катерини Скрильник на тему “Організація крафтової сироварні”. Пані Катерина зі всією відкритістю розповіла про свій життєвий шлях, про розвиток улюбленої справи і про виклики, з якими стикаються маленькі […]

104

Майстер-клас з виготовлення сирів

20 вересня 2023 р. у рамках дисциплін “Крафтові технології ” та “Харчові технології” відбувся практичний майстер-клас з виготовлення сирів групи Pasta Fillatta, під час якого студенти спеціальності 181 Харчові технології під керівництвом доцентки кафедри Гередчук А.М. розібрали асортимент сичугових сирів та особливості їх виробництва, а разом з майстринею сироварної справи Кісельовою Ю.В. виготовили моцареллу. Також […]

53

Кольцова Вероніка: «Неймовірно рада що вступила саме в ПУЕТ на  Харчові технології»

Наші першокурсники – активні, креативні, цілеспрямовані! За перші тижні навчання вони встигли познайомитись з університетом, відвідати перші заняття, знайти друзів та однодумців і навіть з’їздити до рідної школи та поділитися першими враженнями про студентське життя в університеті! Кольцова Вероніка поділилася  з нам  своїми враженнями від студентського життя: «Я навчаюся в університеті лише три тижні, але […]

92
БІЛЬШЕ НОВИН