Eng

Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Горобець Олександра Михайлівна
Завідувачка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к. т. н., доцент
Горобець Олександра Михайлівна
Дізнатись більше
Доктор технічних наук, професор
Хомич Галина Панасівна
Дізнатись більше
Тюрікова Інна Станіславівна
Доктор технічних наук, професор
Тюрікова Інна Станіславівна
Дізнатись більше
Гередчук Аліна Михайлівна
Заступниця завідувачки кафедри, кандидат технічних наук, доцент кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства
Гередчук Аліна Михайлівна
Дізнатись більше
Наконечна Юлія Григорівна
Кандидат технічних наук, доцент
Наконечна Юлія Григорівна
Дізнатись більше
Олійник Людмила Борисівна
Кандидат технічних наук, доцент
Олійник Людмила Борисівна
Дізнатись більше
Чоні Інна Володимирівна
Кандидат технічних наук, доцент
Чоні Інна Володимирівна
Дізнатись більше
Бородай Анжела Борисівна
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Бородай Анжела Борисівна
Дізнатись більше
Суткович Тетяна Юліанівна
Кандидат технічних наук, доцент
Суткович Тетяна Юліанівна
Дізнатись більше
Молчанова Наталія Юріївна
Кандидат технічних наук, доцент
Молчанова Наталія Юріївна
Дізнатись більше
Прокопенко Ірина Петрівна
Завідувач лабораторіями
Прокопенко Ірина Петрівна
Дізнатись більше
Лаборант
Медведєва Світлана Олексіївна
Дізнатись більше
Гончаренко Валентина Федорівна
майстер виробничого навчання
Гончаренко Валентина Федорівна
Дізнатись більше
Львова Світлана Вікторівна
старший лаборант
Львова Світлана Вікторівна
Дізнатись більше

Контакти

Посилання http://www.thvrg.puet.edu.ua
Кабінет 340

Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства знаходиться на першому та третьому поверхах університету і до її складу належать кабінети та лабораторії:

Аудиторія 106 – лабораторія стандартизації, метрології і контролю якості,  теоретичних основ технології харчових виробництв, харчових технологій, наукових досліджень та технічної творчості.

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри 

  • теоретичні основи технологій харчових виробництв
  • харчові технології
  • стандартизація, метрологія і контроль якості
  • методи контролю продукції в галузі

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 107 – кабінет інноваційних технологій в ресторанному господарстві

Кабінет організований для проведення лекцій із застосуваннями мультимедійної трансляції, лабораторних та практичних занять з технологічних дисциплін, для проведення майстер-класів, тренінгів за участю провідних майстрів кулінарного мистецтва України і зарубіжжя, випускників і студентів ПУЕТ.

Відповідно кабінет оснащений сучасним обладнанням (пароконвектомат, плити електричні, тістоміс, соковижималка, м’ясорубка тощо) і необхідними кухонним і столовим посудом, кухонних інвентарем, приборами. Організовані робочі місця для здійснення технологічного процесу. Для слухачів встановлені 30 стільців зі стільницями.

Аудиторія 109 – лабораторія технології ресторанного господарства

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри:

  • технології продукції ресторанного господарства
  • основи класичної кулінарії
  • основи кондитерської справи
  • інноваційні ресторанні технології
  • прогресивні ресторанні технології
  • кулінарні тренди та гастрономічний туризм
  • Food коучинг з харчування

До основних задач та функцій лабораторії відносяться

  • методичне і організаційно-технічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, занять гуртка кулінарної майстерності, заліків та екзаменів з дисциплін;
  • надання допомоги студентам у самостійній роботі над вивченням вищеперерахованих дисциплін;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організація атестації студентів на присвоєння кваліфікації кухаря;
  • організація регіонального кулінарного конкурсу;
  • організація майстер-класів, тренінгів провідних кухарів, кондитерів, роботодавців;
  • організація виставок кулінарних і кондитерських виробів;
  • організаційно-технічне і методичне забезпечення проведення наукової студентської роботи, конкурсів на краще знання курсу;
  • сприяння розвитку професійних і практичних навиків у студентів;
  • формування у студентів дбайливого відношення до матеріальних цінностей; розвиток пізнавального інтересу до майбутньої професії;
  • створення комплексу навчальної документації з дисциплін, що включає розробку тематичних планів, завдань для позакласної самостійної роботи, технологічних карток і схем

Аудиторія 110 – кабінет мікробіології

Призначений для проведення занять з дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв».

Крім того в кабінеті здійснюється:

  • методичне та організаційно-технологічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, заліків та екзаменів;
  • надання допомоги студентам в самостійній роботі при вивченні дисциплін  “Мікробіологія харчових виробництв”;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організаційно-технічне та методичне забезпечення, проведення наукової студентської роботи, проведення досліджень до магістреських робіт та наукої теми кафедри.

Аудиторія 227 – кабінет стандартизації та сертифікації

В кабінеті організовані 24 робочих місця, оснащених  комп’ютерами. В аудиторії є в наявності комплект технічної документації з стандартизації та сертифікації. В комп’ютерах встановлені програми для забезпечення дисциплін університету за різними освітніми програмами. Кабінет використовується для захисту бакалаврських та магістерських робіт, проведення презентацій, наукових, науково-методичних конференцій.

Аудиторія 327 – лабораторія технології переробки м’яса та м’ясопродуктів

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри

  • технологія галузі
  • технологія біовиробництв
  • формування сировинних ресурсів
  • методи контролю продукції в галузі 
  • проведення дослідів до виконання магістерських робіт   

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 403 – лабораторія процесів і апаратів харчових виробництв

Лабораторія призначена для проведення лабораторних та практичних занять з дисциплін спеціальностей «Харчові технології», «Ресторанні технології»:

  • процеси і апарати харчових виробництв;
  • основи автоматизованого проектування;
  • екологія і безпека харчових продуктів.

Лабораторія оснащена необхідним обладнанням та приборами для відпрацювання необхідних практичних навичок в роботі технологічного обладнання, приборів і приладів контролю безпеки. В лабораторії організовано 5  комп’ютерних робочих місць з встановленою програмою  ПЗ КОМПАС-3D V11 в будівництві і ПЗ КОМПАС-3D V11 в машинобудуванні для набуття навичок проектування закладів ресторанного господарства і харчових виробництв.

Тематичні новини

Справжній смак Італії у стінах ПУЕТ: майстер-клас з приготування різото з грибами

18 квітня у Полтавському університеті економіки і торгівлі відбувся захоплюючий кулінарний майстер-клас у рамках міжнародного проєкту EuroEst 2025. Цього разу учасники мали унікальну можливість поринути у тонкощі італійської гастрономії та навчитися готувати один із найвідоміших національних шедеврів — різото з грибами та овочами. Під чуйним керівництвом Джанфранко Брешіа, студенти відкривали секрети вибору якісних інгредієнтів, опановували […]

6

Учнівська молодь Хорольської та Диканської громад відвідали ПУЕТ

Учнівська молодь закладів загальної середньої освіти Хорольської міської територіальної громади та Опорного закладу «Диканський ліцей імені М.В. Гоголя» Диканської громади взяли участь у Дні відкритих дверей Полтавського університету економіки і торгівлі. Гості мали унікальну можливість ознайомитись з сучасними освітніми програмами, міжнародними можливостями, освітнім середовищем університету: Навчально-науковим центром «STEAM – ХАБ ПУЕТ», високотехнологічними лабораторіями, навчальними кабінетами, […]

25

Магія кулінарії під час шкільних канікул

Нам дуже приємно, що магія кулінарного мистецтва так подобається молоді! Це була справжня кулінарна феєрія! 27 березня кафедра харчових виробництв і ресторанного господарства провела цікавий та смачний майстер-клас для учнів девʼятих та десятих класів ліцею 14 «Здоровʼя», які разом з класними керівниками Юлією Ступкою, Яніною Бліновою та Альбіною Косенко відвідали Полтавський університет економіки і торгівлі.⠀ […]

67

День відкритих дверей з ПУЕТ

Минулого тижня Полтавський університет економіки і торгівлі продовжив профорієнтаційні онлайн зустрічі зі здобувачами закладів фахової передвищої освіти «День відкритих дверей з ПУЕТ». До заходу вже вкотре долучались студенти з різних регіонів України: Полтавської, Житомирської, Дніпропетровської, Одеської, Сумської, Харківської, Херсонської, Черкаської областей та інші. 17 березня доцентка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства Аліна Гередчук […]

92

Майстер-клас із здорового кондитерського мистецтва: «Студенти опановують сучасні тренди»

13 березня на кафедрі технологій харчових виробництв і ресторанного господарства відбувся унікальний майстер-клас від бренд-шефа Chef University Руслана Вичерова. Захід пройшов у рамках вивчення професійних дисциплін «Основи кондитерської справи» та «Технологія продукції ресторанного господарства», і був присвячений темі «Healthy food» десерти Студенти спеціальності 181 Харчові технології освітніх програм «Ресторанні технології» та «Харчові технології та інженерія» […]

51

День відкритих дверей online з кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

До уваги студентів закладів фахової передвищої освіти! ПУЕТ запрошує на День відкритих дверей online з кафедрою технологій харчових виробництв і ресторанного господарства 17.03.2025 на 12.00 Навчально-науковий інститут заочно-дистанційного навчання https://surl.li/udjzlc Тема: «Тренди ресторанного бізнесу та актуальні концепції» Долучайся за покликанням: https://us02web.zoom.us/j/81890608067?pwd=fL3dm50TaNDC9bxt5GKkynu3Oisjnh.1 Навчайся у найкращих!

44

Участь ПУЕТ у І Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Кухня Хмельниччини в гастрономічній культурі України: історія та сучасність»

21 лютого 2025 року академічна спільнота ПУЕТ взяла участь у спільній І Всеукраїнській науково-практичній інтернет-конференції «Кухня Хмельниччини в гастрономічній культурі України: історія та сучасність», яка проходила на базі Хмельницького кооперативного торговельно-економічного інституту в онлайн форматі. Від імені керівництва та від себе особисто учасників, організаторів та гостей заходу привітала завідувач науково-організаційного відділу Полтавського університету економіки і […]

85

Захисти кваліфікаційних робіт освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса»

У період з 24 по 29 січня 2025 року відбулися захисти кваліфікаційних робіт здобувачів вищої освіти зі спеціальності 181 Харчові технології освітніх програм «Технології в ресторанному господарстві», «Технологічна експертиза, якість і безпека харчової продукції», «Технології зберігання, консервування та переробки м’яса». До захисту було допущено 47 здобувачів, серед яких 24 здобувачі денної форми освіти і 23 […]

77
БІЛЬШЕ НОВИН