Eng

Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства

Горобець Олександра Михайлівна
Завідувачка кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства, к. т. н., доцент
Горобець Олександра Михайлівна
Дізнатись більше
Доктор технічних наук, професор
Хомич Галина Панасівна
Дізнатись більше
Тюрікова Інна Станіславівна
Доктор технічних наук, професор
Тюрікова Інна Станіславівна
Дізнатись більше
Гередчук Аліна Михайлівна
Заступниця завідувачки кафедри, кандидат технічних наук, доцент кафедри технологій харчових виробництв і ресторанного господарства
Гередчук Аліна Михайлівна
Дізнатись більше
Наконечна Юлія Григорівна
Кандидат технічних наук, доцент
Наконечна Юлія Григорівна
Дізнатись більше
Олійник Людмила Борисівна
Кандидат технічних наук, доцент
Олійник Людмила Борисівна
Дізнатись більше
Чоні Інна Володимирівна
Кандидат технічних наук, доцент
Чоні Інна Володимирівна
Дізнатись більше
Бородай Анжела Борисівна
Кандидат ветеринарних наук, доцент
Бородай Анжела Борисівна
Дізнатись більше
Суткович Тетяна Юліанівна
Кандидат технічних наук, доцент
Суткович Тетяна Юліанівна
Дізнатись більше
Молчанова Наталія Юріївна
Кандидат технічних наук, доцент
Молчанова Наталія Юріївна
Дізнатись більше
Прокопенко Ірина Петрівна
Завідувач лабораторіями
Прокопенко Ірина Петрівна
Дізнатись більше
Лаборант
Медведєва Світлана Олексіївна
Дізнатись більше
Гончаренко Валентина Федорівна
майстер виробничого навчання
Гончаренко Валентина Федорівна
Дізнатись більше
Львова Світлана Вікторівна
старший лаборант
Львова Світлана Вікторівна
Дізнатись більше

Контакти

Посилання http://www.thvrg.puet.edu.ua
Кабінет 340

Кафедра технологій харчових виробництв і ресторанного господарства знаходиться на першому та третьому поверхах університету і до її складу належать кабінети та лабораторії:

Аудиторія 106 – лабораторія стандартизації, метрології і контролю якості,  теоретичних основ технології харчових виробництв, харчових технологій, наукових досліджень та технічної творчості.

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри 

  • теоретичні основи технологій харчових виробництв
  • харчові технології
  • стандартизація, метрологія і контроль якості
  • методи контролю продукції в галузі

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 107 – кабінет інноваційних технологій в ресторанному господарстві

Кабінет організований для проведення лекцій із застосуваннями мультимедійної трансляції, лабораторних та практичних занять з технологічних дисциплін, для проведення майстер-класів, тренінгів за участю провідних майстрів кулінарного мистецтва України і зарубіжжя, випускників і студентів ПУЕТ.

Відповідно кабінет оснащений сучасним обладнанням (пароконвектомат, плити електричні, тістоміс, соковижималка, м’ясорубка тощо) і необхідними кухонним і столовим посудом, кухонних інвентарем, приборами. Організовані робочі місця для здійснення технологічного процесу. Для слухачів встановлені 30 стільців зі стільницями.

Аудиторія 109 – лабораторія технології ресторанного господарства

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри:

  • технології продукції ресторанного господарства
  • основи класичної кулінарії
  • основи кондитерської справи
  • інноваційні ресторанні технології
  • прогресивні ресторанні технології
  • кулінарні тренди та гастрономічний туризм
  • Food коучинг з харчування

До основних задач та функцій лабораторії відносяться

  • методичне і організаційно-технічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, занять гуртка кулінарної майстерності, заліків та екзаменів з дисциплін;
  • надання допомоги студентам у самостійній роботі над вивченням вищеперерахованих дисциплін;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організація атестації студентів на присвоєння кваліфікації кухаря;
  • організація регіонального кулінарного конкурсу;
  • організація майстер-класів, тренінгів провідних кухарів, кондитерів, роботодавців;
  • організація виставок кулінарних і кондитерських виробів;
  • організаційно-технічне і методичне забезпечення проведення наукової студентської роботи, конкурсів на краще знання курсу;
  • сприяння розвитку професійних і практичних навиків у студентів;
  • формування у студентів дбайливого відношення до матеріальних цінностей; розвиток пізнавального інтересу до майбутньої професії;
  • створення комплексу навчальної документації з дисциплін, що включає розробку тематичних планів, завдань для позакласної самостійної роботи, технологічних карток і схем

Аудиторія 110 – кабінет мікробіології

Призначений для проведення занять з дисципліни «Мікробіологія харчових виробництв».

Крім того в кабінеті здійснюється:

  • методичне та організаційно-технологічне забезпечення проведення лекцій, лабораторних, практичних і індивідуальних занять, консультацій, заліків та екзаменів;
  • надання допомоги студентам в самостійній роботі при вивченні дисциплін  “Мікробіологія харчових виробництв”;
  • організація групових та індивідуальних консультацій;
  • організаційно-технічне та методичне забезпечення, проведення наукової студентської роботи, проведення досліджень до магістреських робіт та наукої теми кафедри.

Аудиторія 227 – кабінет стандартизації та сертифікації

В кабінеті організовані 24 робочих місця, оснащених  комп’ютерами. В аудиторії є в наявності комплект технічної документації з стандартизації та сертифікації. В комп’ютерах встановлені програми для забезпечення дисциплін університету за різними освітніми програмами. Кабінет використовується для захисту бакалаврських та магістерських робіт, проведення презентацій, наукових, науково-методичних конференцій.

Аудиторія 327 – лабораторія технології переробки м’яса та м’ясопродуктів

Призначена для проведення лабораторних занять з дисциплін кафедри

  • технологія галузі
  • технологія біовиробництв
  • формування сировинних ресурсів
  • методи контролю продукції в галузі 
  • проведення дослідів до виконання магістерських робіт   

Лабораторія оснащена лабораторним обладнанням, хімічним посудом, хімічними реактивами та допоміжними інвентарем і матеріалами, необхідним для проведення занять та дослідних експериментів до магістерських робіт та до теми наукових досліджень кафедри.

Аудиторія 403 – лабораторія процесів і апаратів харчових виробництв

Лабораторія призначена для проведення лабораторних та практичних занять з дисциплін спеціальностей «Харчові технології», «Ресторанні технології»:

  • процеси і апарати харчових виробництв;
  • основи автоматизованого проектування;
  • екологія і безпека харчових продуктів.

Лабораторія оснащена необхідним обладнанням та приборами для відпрацювання необхідних практичних навичок в роботі технологічного обладнання, приборів і приладів контролю безпеки. В лабораторії організовано 5  комп’ютерних робочих місць з встановленою програмою  ПЗ КОМПАС-3D V11 в будівництві і ПЗ КОМПАС-3D V11 в машинобудуванні для набуття навичок проектування закладів ресторанного господарства і харчових виробництв.

Тематичні новини

Відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт студентів спеціальності Харчові технології

Протягом тижня, згідно графіків консультацій викладачів кафедри ТХВРГ, відбулися відпрацювання практичних та лабораторних робіт з навчальних дисциплін поточного семестру студентами 1- 3 курсів спеціальності Харчові технології, які навчаються за індивідуальними графіками. Разом з доцентами кафедри Горобець О.М, Гередчук А.М, Бородай А.Б., Молчановою Н.Ю., Наконечною Ю.Г, Чоні І.В., Гайворонською З.М. студенти опановували методики дослідження якості сировини […]

22

Майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця

13 листопада 2024 р. відбувся майстер-клас від шефа закладу “Оsama Sushi” Євгена Кравця, який до того ж навчається на третьому у курсі спеціальності 181 “Харчові технології”. Євген розповів слухачам чим відрізняються суші та роли, про особливості роботи сушиста, про тренди японської кухні в Україні. І, звичайно ж, поділився секретами приготування суші та ролів “Філадельфія сезам”, […]

26

Візит до Кулінарного центру компанії МХП

28 жовтня 2024 р. студенти спеціальності 181 Харчові технології та викладачі кафедри #ТХВРГ #ПУЕТ відвідали Кулінарний центр компанії МХП – унікальний інноваційний простір, який функціонує з 2021 року та має понад 3000 м2 виробничих потужностей. Технології та обладнання Кулінарного центру дозволяють випускати продукти у форматах ready-to-cook і ready-to-eat, які спрощують роботу закладів ресторанного господарства і […]

46

Лекція для керівників закладів освіти Полтавської області

В період з 1.10.2024 по 24.10.2024 завідувач кафедри Технологій харчових виробництв і ресторанного господарства ПУЕТ Олександра Михайлівна Горобець прочитала лекцію на тему «Норми харчування в закладах освiти. Загальнi правила проведення бракеражу готових страв та виробiв» для керівників закладів освіти Полтавської області. Дана активність була організована з метою  виконання наказу Міністерства освіти і науки України від […]

58

Продовжуємо співпрацю зі стейкхолдерами

3.10.2024 р. відбувся майстер-клас від шеф-кухаря ресторану “Хмільний” Юрія Сточного, який продемонстрував технологію популярних та вишуканих страв – стейк “Рібай” (з перцевим соусом, цибулевим конфітюром та карамелізованими томатами) і салат з креветками, йогуртово-лаймовим соусом та арахісовим праліне. Під час майстер-класу шеф розповів студентам про особливості і показники якості м’яса для стейків, показав декілька способів приготування […]

48

ПУЕТ – це КРУТО!!!

А знаєш чому ПУЕТ – це КРУТО!? Тому що ВИПУСКНИКИ ПУЕТ – це КРУТО!!! ПИШАЄМОСЯ!!! Юрій Діденко – випускник спеціальності «Технологія зберігання, консервування та переробки плодів і овочів (2007 р.) – це КРУТО!!! Best Chefs of Ukraine (сторінка у Фейсбук): «На фото талановиті шеф-кухарі, які брали участь у створенні книжки «Смаки України». Ця книжка – […]

161

ХАРЧОВІ ТЕХНОЛОГІЇ В ПУЕТ – ЦЕ РУШІЙНА СИЛА ГАСТРОЕВОЛЮЦІЇ

Якщо ти мрієш працювати у сфері, що розвивається і має великі перспективи, прагнеш максимально реалізовувати свої креативні здібності, то твій вибір – спеціальність 181 Харчові технології в Полтавському університеті економіки і торгівлі! Передивився всі сезони кулінарних шоу, мрієш про своє крафтове виробництво сиру, шоколаду, борошняних чи м’ясних виробів?  ̶  тобі до нас. Хочеш стати успішним […]

68

Майстер-клас з приготування коктейлів

30.06.2024 р. на кафедрі ТХВРГ відбувся майстер-клас з приготування коктейлів, який провів студент 1 курсу освітньої програми “Ресторанні технології” Андрій Іладій. На даний час Андрій працює старшим барменом ресторану “Forest” готельно-ресторанного комплексу “Verholy Relax Park”. Під час майстер-класу він розповів про свій досвід з розробки нових рецептур коктейлів, особливості технології безалкогольних і алкогольних коктейлів, необхідні […]

113
БІЛЬШЕ НОВИН